Most már fix! Február 1-ig maradnak a korlátozások Magyarországon

2021-01-08 09:11 | #Politika

Marad az online oktatás, és a kijárási korlátozás is. -írja az ugytudjuk.hu

Amit egy bő fél órával ezelőtt Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő csak sejtett, azt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban már hivatalosan jelentett be. 

Február 1-ig maradnak a korlátozások.

Marad tehát az online oktatás és a kijárási korlátozás is. Hogy február 1. után mi lesz, azt később ismerteti a kormány.

Orbán arról is beszélt, hogy jelenleg 42 ezer 549 magyart oltottak eddig be, és megkezdték az idősotthonok oltását is. Az otthonokban lakók 80% fogadja el a vakcinát, míg az ott dolgozók mindössze 50% oltatja be magát.

E téren van még teendők - mondta a miniszterelnök.

Az országban 80 ezer főre elegendő vakcina van, ami kevés. Így Orbán azt mondta, hogy folyamatosan tárgyalnak a gyártókkal és más országokkal az utánpótlás megszervezéséről. (Amúgy nem is értem miért nem küld ki fürkészeket és portyázókat, egyszer már sikerrel vették az akadályt.)

Szóba került az is, hogy az ellenzék szerint 100 ezrek maradtak munka nélkül. Orbán erre azt mondta, hogy az ellenzék nem mond igazat. Neki 26 ezer munkanélküliről van tudomása, de őket is vissza fogják vezetni a munkába. 

A GDP 11-13%-át adta eddig a turizmus. Most azon kell dolgozni, hogy a támogatásokkal meg tudjon újulni és erősödni az ágazat, hogy a vírushelyzet elmúltával zökkenőmentes legyen az újraindulás - mondta a miniszterelnök.

Orbán beszélt a Capitolium ostromáról is. Azt mondta részvéte az áldozatok családtagjainak, ám úgy ahogy eddig most sem minősít egyetlen másik államot, így az Amerikai Egyesült Államokat sem, hiszen ő is elvárja, hogy más országok Magyarországot se minősítsék. Azonban gyorsan emlékeztetett a 2018-as parlamenti “ostromra” és azt is előhozta, hogy évekkel ezelőtt a Fidesz székházat is megostromolták. Ezek mögött egyébként a bal oldalon vizionált, mint felbújtót. 

Orbán a Tv Székház ostromát nem említette a felsorolásban.

Forrás: ugytudjuk.hu