Szexuális zaklatás Kaposvár belvárosában

2021-01-28 07:55 | #Kaposvár #Kékfény #Szexuális zaklatás

A 26 éves büntetett előéletű, különös visszaeső férfi Kaposvár belvárosában megpróbált szexuálisan közeledni egy gyanútlan járókelőhöz, majd erőszakkal táskáját is el akarta venni, azonban a sértett nő védekezése miatt nem tudta véghezvinni tervét.

A vádlott 2020 augusztusában az éjjeli órákban Kaposvár belvárosában felfigyelt az egyedül közlekedő nőre és leszólította azzal, hogy akar-e szexuális cselekményt végezni vele. A sértett felháborodva visszautasította a férfi ajánlatát, viszont a vádlott nem érte be ennyivel, hanem a nő fenekébe markolt, de a sértett mellkason lökte és sietve tovább haladt.

A férfi az elutasítás ellenére követte a nőt és pár száz méter múlva egy ház falához szorította (1. kép), majd a segítségért kiabáló sértett száját befogva szemöldökébe harapott.

1. kép

A vádlott a továbbra is kiabáló nőtől ezt követően már a vállán lévő kézitáskáját (2. kép) akarta megszerezni, amit többször megpróbált lerántani, azonban a sértett erőteljesen védekezett.

2. kép

A férfi végül egy, a nő bordájára irányuló ütéssel is próbálkozott, de a kitartó sértett el tudott fordulni az ütés elől, ami után a vádlott felhagyott szándékával és elfutott a helyszínről.

A férfi ellen rablás bűntettének kísérlete, és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség. A letartóztatásban lévő férfit a vádirattal egyezően a napokban marasztalta el a Kaposvári Járásbíróság, akit a terhére rótt bűncselekmények miatt 6 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. A döntés nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

 

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség