Zacher Gábor is vonakodik a kínai vakcinától

2021-01-31 18:32 | #Zacher Gábor #Koronavírus #Vakcina #Oltás

A toxikológus a halálesetekről Peking által közölt adatokban is kételkedik.

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt: a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával. A toxikológus már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát, tehát már védett. Korábban az Indexnek arról számolt be: semmilyen mellékhatást nem tapasztalt a Pfizer-BioNTech oltása után – írja a 24.hu.
 

Ennek ellenére a kínai vakcinával szemben bizalmatlan, elmondása szerint miközben a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz, ami azt is mutatja, hogy nagyon keveset tudni róla. Kifejtette azt is, hogy ha a döntéshozók nem ködösítenének és részletes információkat közölnének, beoltatná magát. Szerinte a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is.

Nemrég arról is beszámolt az ugytudjuk.hu: a Szegedi Tudományegyetem virológusa, Duda Ernő is fenntartásait hangoztatta a kínai oltóanyaggal szemben.A Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa szerint - a nyugati vakcinákkal ellentétben - komoly problémát jelent az információhiány a kínai oltással kapcsolatban. „Jelenleg Nyugaton háromszázféle vakcinát fejlesztenek, de egyetlen olyan sincs köztük, mint a Sinopharmé és Sinovacé, ezek a kínai oltóanyagok között is a legkorszerűtlenebbek. Ezek a készítmények a harmadik világ tömegei számára készülnek” – fogalmazott Duda. 

Zacher Gábor továbbá elmondta: nem hiszi el, hogy Kínában 40 ezren haltak meg a járványban, miközben a hasonló méretű Indiában ennek a sokszorosa a szám. Zacher már korábban is hangot adott azon véleményének, miszerint a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a járványkezelésben a legnagyobb problémát.

 

Borítókép: Klubrádió

Forrás: ugytudjuk.hu