Így gyarapodtak a kaposvári fideszesek a koronavírus évében

2021-02-01 10:30 | #Gelencsér Attila #Mátrai Márta #Politika #Kaposvár #Vagyonnyilatkozat

Január 31. a képviselői vagyonnyilatkozatok leadásának határideje, s a dokumentumokból kiderül, a koronavírus-járvány évében is gyarapodtak a kaposvári országgyűlési képviselők.

Gelencsér Attila munka közben

Gelencsér Attilának, Kaposvár fideszes parlamenti képviselőjének továbbra sem kell meghúzni a nadrágszíjat. A honatyaként és országgyűlési jegyzőként havi 1,875 milliós fizetést felmarkoló Gelencsér továbbra is egy személyben tulajdonosa Kaposváron a 947 négyzetméteres telken álló 153 négyzetméteres családi háznak, emellett hagyatékkal immár fele részeben az övé annak a 72 négyzetméteres siófoki nyaralónak a fele, aminek eddig csak haszonélvezője volt. Szintén hagyatékból 6,22 millió forinthoz jutott, így a bankban már 10,6 milliója van a tavalyi 7,23 millióval szemben. Kincstárjegybe tavaly még „csak” 12,1 milliót fektetett, az idén viszont már 24,22 milliója van, vagyis megduplázta az értékét. tartozását is sikerült csökkentenie: kétmillióval faragta le a 2019-es 12,5 milliós, magánszeméllyel szembeni kölcsönét.

A vagyonnyilatkozat jármű-kategóriájában csak egy 2008-as vételű Honda motor szerepel, autó sehol, persze Kaposváron azért mindenki ismeri a sötét Skoda Kodiaqot, melynek szélvédője mögött papír hirdeti, tulajdonosa még a képviselői irodaház parkolóját is használhatja… Gelencsér három cégben tulajdonos: az osztopáni BB Kapos Kft.-ben fele részben, a Maza Tészta Kft.-ben 40 százalékban, a január elsejével végelszámolás alatt álló – vagyis megszüntetésre váró - Pannon Füszért Kft.-ben 30 százalékban, de ezekből semmilyen nyereséget nem vett fel tavaly.

Mátrai Márta / Fotó: Kovács Tamás - MTI

A Kaposvárról ciklusok óta listáról – vagyis nem a helyiek, hanem a Fidesz országos vezetése akaratából - a parlamentbe jutó Mátrai Mártának 18 éve van a nevén egy 1227 négyzetméteres kaposvári telken álló 230 négyzetméteres ház, s fele részben tulajdonosa egy 1974-ben vásárolt, 457 négyzetméteres telken álló balatonfenyvesi nyaralónak. Autója neki sincsen, háznagyként 2018-ban egy VW Passatot kapott, melyet a mai napig használ. OTP-részvényből 250 darabbal rendelkezik, OTP befektetési jegyben 4,981 millió forintja áll, s láthatóan bízik az állampapírban, ugyanis egy év alatt kétmillió forinttal, 27,85 millióra növelte befektetését. A folyószámláján 1 millió 6005 forintot tartott a nyilatkozat leadásakor, ami 73 442 forinttal kevesebb, mint tavaly.