Válasz a Kaposvár Most izzadságszagú lejáratására

2021-02-04 08:40 | #Kaposvár #Fejes István #Civil Elektori Tanács #Politika #Vélemény

A propagandasajtó esete a bakot lövéssel, avagy kis rezsim ismereti kvíz.

Fejes István (balra) és Hadházy Ákos (jobbra)

Ez egy véleménycikk. Az írás szerzője Fejes István közgazdász, a nemrég alakult Civil Elektori Tanács szóvivője és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom Somogy megyei koordinátora.

Mottó: „A bölcsek eszmékről beszélgetnek, az átlagemberek eseményekről, az ostobák személyekről.” (E. Roosevelt)

Azt már megszokhattuk, hogy az autokratikus rezsimek egyik ismertetőjegye, hogy a különböző pozíciókat elsősorban megbízhatóság és szervilitás alapján töltik be és nem a szakmai képességek számítanak elsősorban. Ez látszik a Kaposvár Most esetében is, amikor a KPSVR-en megjelent írásomra reagálva, egy újabb izzadságszagú cikket áldozott a lejáratásomra, illetve személyemen keresztül próbálja a „baloldalt” sározni, ami valójában egy kvízjátékba burkolt lájkgyűjtés. (Ha valaki nem olvasta volna, itt található: http://kaposvarmost.hu/jatekok/baloldalismereti-kviz-a-kaposvari-baloldal-oszodi-beszede-kapcsan-1.html )

Legfőképpen ott van nagyon eltévedve a Kaposvár Most, hogy a jelenlegi politikai egymásnak feszülés az nem a hagyományos jobboldal-baloldal szembenállása – pedig nagyon ezt a narratívát erőlteti a kormányzat – hanem valójában az uralkodó réteg (a rezsim urai és kiszolgálóik), és az általuk kizsákmányolt polgárok között húzódik. Mielőtt bárki is demagógiával vádolna nézzünk meg egyetlen adatot: 

Mészáros Lőrinc (alias O. V. strómanja) vagyona 72 milliárd (!!!) forinttal nőtt 2020-ban. Ez kb. 17%-os növekedés, nem csekély alapról kiindulva. Hát hol van itt kérem szépen a válság? Tegye fel a kezét, akinek a vagyona 17%-kal nőtt a mögöttünk hagyott évben? Vendéglátósok? Idegenforgalom? Senki? Köszönöm szépen.

Tehát az a helyzet, hogy egyik oldalon vagyunk mi mindannyian, akik egy normális országban szeretnénk élni, és vannak ők, a jelenlegi hatalomban ülő uraságok, akiknek egyetlen célja a saját hatalmuk és vagyonuk gyarapítása. És mivel már most rendelkeznek elég nagy hatalommal, ezért a propagandasajtó, és egyéb nemtelen eszközök bevetésével képesek voltak elég szavazatot szerezni (vö. vásárolni, kizsarolni, tarhálni, elcsalni) a hatalmuk megtartásához. Legalább is eddig. De úgy tűnik, érzik a szoruló hurkot a nyakuk körül, mert most már olyanokat is támadnak, akik nem többek egyszerű választónál, és akik csupán a demokratikus jogukkal kívánnak élni: beleszólni, hogy ki legyen a képviselőjük. Ó micsoda ördögi terv! Ja és Soros!

Nos ennek az „ördögi tervnek” a megvalósításán dolgozik a Kossuth Kör és azon belül a Civil Elektori Tanács. 

És a játék a végén, nézzük a kvízt:

Ön szerint a Kaposvár Most

  1. független és objektív sajtótermék.
  2. gátlástalan propagandasajtó, amelyik a rezsim kiszolgálása érdekében működik.

A játékban az vehet részt, aki regisztrál a Kossuth Körök oldalán: https://kossuthkorok.mindenkimagyarorszaga.hu/

Nem tetszik a rendszer? Most itt a lehetőség. Szóljon bele Ön is!

Nyeremény: egy mindannyiunk számára élhető ország!

U.i.: A Kaposvár Most kvízében az egyik kérdés hibás, tehát nincs hibátlan megoldás. Szóval tőlük senki ne számítson a nyereményre.