Megpróbálták visszahívni Müller Cecília tévesen kiküldött emailjét, néhány percen múlt, hogy nem sikerült

2021-02-11 11:12 | #Müller Cecília #Hadházy Ákos #Facebook #email #lebukás

A szándék, meg a fontos.

„Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette, hogy lebuktatta magát a nekem küldött e-maillel. 11 perccel a Nincs erre jobb szövegünk? levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit. Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást" 

– írta Hadházy Ákos legutóbbi Facebook bejegyzésében. 

A történet előzményeiről mi is beszámoltunk: Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait szerette volna megtekinteni, ám Müller Cecília arra hivatkozott, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért 45 napra meghosszabbították a határidőt. A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban nem neki, hanem a kollégáinak szánt az országos tisztifőorvos.

Hadházy csütörtökön újabb fotót posztolt, ami azt mutatja, hogy az eltévedt üzenetet 11 perccel később megpróbálták visszahívni. A független képviselő szerint, a parlamenti levelező rendszerben ez csak akkor sikerülhetett volna, ha ő nem nyitja meg azonnal az eredetit. Így pedig valószínűleg soha nem derült volna ki, hogyan is zajlik a hivatalos kérdésekre a válaszadás a kormányzatban.

Az ügyről Szél Bernadett is nyilatkozott, aki bejelentette, hogy hivatali visszaélés miatt feljelenti az országos tisztifőorvost.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt