Válogatás nélkül vitte az értékeket a két kaposvári férfi

2021-02-11 08:37 | #Kaposvár #betörés #rablás #Marcali Járási Ügyészség #lopás

Vádat emeltek a börtönviselt elkövetők ellen.

A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal és nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő 38 éves férfival és 25 éves unokaöccsével szemben, akik egy korábban panzióként működő lakóházat fosztottak ki. 

A kaposvári vádlottak - akik vagyon elleni bűncselekmények miatt már mindketten megjárták a börtönt - 2020 októberében egy Somogy és Zala megye határán fekvő településre mentek azzal a céllal, hogy ott gépkocsikat vegyenek. Miután azonban bementek a korábban panzióként működő ingatlanra, és a tulajdonosokat nem találták otthon, eldöntötték, hogy kifosztják a házat. 

A vádlottak először garázsba törtek be, és onnan akkumulátorokat loptak. Ezután az idősebbik férfi felfeszítette a lakóház bejáratát, majd ott társával közösen kutatást végeztek, és végül a hálószobában nagyobb értékekre bukkantak. A vádlottak innen készpénzt, férfi és női ékszereket, valamint karórákat loptak el összesen 800.000 Ft értékben. Miután minden számukra értékes tárgyat összepakoltak, a fiatalabb vádlott gépkocsijával hazaindultak. 

Az idősebb vádlott a lopott akkumulátorok egyikét saját gépkocsijába építette be, míg az ékszereket és az órákat értékesítette. A marcali rendőrök azonban egy héten belül elfogták és őrizetbe vették a két férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb férfival szemben 3 év 8 hónap fegyház, míg fiatalabb társával szemben 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az estre, ha a bűncselekmény elkövetését beismerik. Az ügyészség a fiatalabb férfival szemben a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének elrendelésére is indítványt tett.