Preparált szatyorral jártak lopni a kaposvári tolvajok

2021-02-17 08:59 | ##Kaposvár #Kaposvári Járási Ügyészség #lopás #Kékfény

Élelmes megoldás.

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal az őrizetben lévő ötvenes férfival és harminc éves társával szemben, akik a vád szerint alufóliával kibélelt szatyrot felhasználva jártak lopni. 

A vád szerint két büntetett előéletű kaposvári férfi - akik közül a fiatalabb vádlott ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt - 2020 novemberében egy alufóliával többszörösen kibélelt szatyrot készítettek azért hogy nagyáruházak áruvédelmi berendezéseit kijátszva lopjanak különféle árukat, elsősorban barkácsgépeket. 

A vádlottak az első két alkalommal értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket loptak el ezzel a módszerrel, míg a harmadik alkalommal – a karácsonyi dekorációktól kezdve, festéshez használt anyagokig - közel 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették el. Az áruház biztonsági szolgálata azonban ekkorra már felfigyelt a két férfira, ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a kaposvári rendőröket is. 

A vádlottak a lopást összesen 140.000,-Ft értékű árura követték el, melyből a biztonsági őrök éberségének köszönhetően végül 52.000,-Ft megtérült.   

A Kaposvári Járásbíróság a 2020 februárjában megtartott bíróság elé állítás során a két férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit egy év négy hónap, míg fiatalabb társát egy év tíz hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint rendelkezett a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtásáról is.

 

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség