Embercsempészt vettek őrizetbe a somogyi rendőrök

2021-02-22 11:10 | #Kékfény #rendőrség #Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság #embercsempész

4 illegális migránst szállított autójával az M7-es autópályán egy bolgár férfi.

Az ügy adatai alapján a fonyódi autópályarendőrök 2021. február 21-én, este 22 óra 10 perckor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalának 137. kilométerszelvényében, Balatonlelle térségében egy, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály 1-es Bűnüldözési Osztályának információi alapján a hatóság látókörébe került bolgár honosságú személyautót ellenőriztek - írja a police.hu.

A rendőrök a járműben a sofőr mellett 4 férfi, magát szír nemzetiségűnek valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Az egyenruhások a járművet vezető, 38 éves bolgár férfit elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a Bűnügyi Igazgatóság nyomozói embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték a letartóztatását.

 

Fotó: police.hu