Újév hajnalban „rallyzott” egy somogyi férfi

2021-02-23 20:50 | #Kaposvári Járási Ügyészség #rally #ittas vezetés #Kaposvári Járásbíróság #Kékfény

Részegen kötött el egy autót.

A Kaposvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 19 éves fiút, aki a vád szerint azzal kezdte az idei évet, hogy ittasan meglovasított egy ház udvarán leállított autót. 

A vád szerint a vádlott szilveszterkor egyik ismerősénél italozott egy Somogy megyei településen, majd 3 óra körüli időben gyalog indult haza a szomszéd faluba, azonban út közben észrevett egy udvaron parkoló gépkocsit, amiben benne volt az indítókulcs, ezért elhatározta, hogy a gépjárművel „rallyzik” egyet. 

A vádlott az autóval nem jutott messzire, mivel a kocsi a ház mögötti sáros szántásba süllyedt, a személygépkocsiban 161 ezer forint kár keletkezett. 

A terhelt nem először kötött el járművet, vele szemben legutóbb a Kaposvári Járásbíróság 2020 szeptemberében nem jogerősen 1 év börtönbüntetést szabott ki ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt. 

A Kaposvári Járásbíróság jelen eljárásban a vádlottat 90 nap elzárásra ítélte, azonban ez a döntés sem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.