Részegen törték össze a munkáltatójuk autóját Siófokon

2021-02-25 12:10 | #Siófoki Járási Ügyészség #Siófok #ittas vezetés #baleset

Elfogyott a pia, ezért útra keltek a munkások.

A Siófoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és több rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik a vád szerint ittasan, engedély nélkül vitték el a munkáltatójuk autóját, amivel egyikük később balesetet is okozott. 

A vád szerint a 35, 33 és 27 éves vádlottak 2020 novemberében egy siófoki építkezésen dolgoztak, a nap végén pedig közösen italoztak egy közeli munkásszállón. Amikor már minden italuk elfogyott, a férfiak – annak ellenére, hogy a jármű használatára nem voltak jogosultak – a munkáltatójuk autójával indultak további alkoholt vásárolni, a siófoki rendőrök azonban közúti ellenőrzés alá vonták őket. 

Amíg a járművet ezidáig ittasan vezető 35 éves vádlottat a rendőrök mintavétel céljából a siófoki kórházba előállították, a két fiatalabb férfi az autónál maradt, de annyira ittasak voltak, hogy a rendőri intézkedés ellenére is elhatározták, hogy tovább utaznak Budapestre. 

A több mint száz kilométeres út után a fővárosba érve a 33 éves vádlott – miközben társa a hátsó ülésen aludt – defektet kapott, azonban a műszaki hiba ellenére nem állt félre, hanem tovább közlekedett a forgalomban. Mivel a gépkocsi egyre nehezebben volt irányítható, a vádlott nekiütközött három parkoló autónak, a balesetet követően pedig egy buszmegállóban állt meg. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel két vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, míg a harmadik társukkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.