Gelencsér havi több, mint 2 milliót fog keresni

2021-02-27 10:30 | #Kaposvár #Gelencsér Attila #Mátrai Márta #Politika

A KSH jelentése szerint 9,7 százalékkal nőtt tavaly a bruttó átlagkereset, így Gelencsér Attila, Mártai Márta és a többi képviselő fizetése is ennyivel emelkedik márciustól. Kövér László közel 300 ezerrel fog többet keresni, így átlépi a havi 3 milliós összeget – írja a Blikk.

Gelencsér Attila havi 2 millió 58 ezer forintot fog keresni márciustól

A változás azt jelenti, hogy az eddigi bruttó 1 millió 103 ezer forintos alapilletmény 1 millió 211 ezer forintra emelkedik, viszont ennél a legtöbb képviselő többet fog kapni. Aki egyetlen bizottságban tag, az bruttó 1 millió 453 ezret fog keresni az eddigi 1 millió 324 ezer helyett. Ám aki bizottsági elnök, frakcióvezető-helyettes vagy jegyző, annak fizetése átlépi a kétmillió forintos álomhatárt, bruttó 2 millió 58 ezer forintot fognak keresni. Mivel Gelencsér Attila is az Országgyűlés jegyzője, így már az ő markát is több, mint 2 millió forint fogja ütni az adófizetők pénzéből.

Mátrai Márta havi 2 millió 421 ezer forintot keres márciustól - Kép: Kovács Tamás/MTI

Kaposvár még egy háznaggyal is büszkélkedhet Mátrai Márta személyében, akinekbére több mint 214 ezerrel növekszik, bruttó 2 millió 421 ezer forintot kap majd a frakcióvezetőkkel és az alelnökökkel együtt. A Blikk számításai szerint a legjobban Kövér László házelnök jár, akinek 290 ezer forintos fizetésemelkedésével az illetménye ezentúl jócskán meghaladja a bruttó 3 millió forintot is, konkrétan 3 millió 269 ezer forint lesz a bére.

FONTOS: Jöhetnek a szigorítások!

Blikk összeállítása