Hogy került a desedai arborétumba az autó?

2021-02-27 09:12 | #Kaposvár #Deseda #Zöld #Arborétum

Desedai arborétum, délután negyed négy körül. A személykocsi az arborétum területén állt – vagy áll még azóta is –, közvetlenül a gyalogos hídon beérkezőket fogadó tábla mellett. No de, hogy jutott el oda? És miért?

Személyautó hajtott be az arborétum területére

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

A forrástól a gyalogosközlekedést biztosító fahídon keresztül biztosan nem. Elvileg Magyaregres felől az arborétum aljáig, az egresiek csónakkikötőjéig vezető murvás út végén sem hajthatott be, mert azt oszlopokkal lezárták. Hacsak ki nem húzták valakik.

Marad a nyugati részen lévő nagykapu. De ahhoz annak nyitva kellett lennie. Ha nyitva is volt, akkor is marad a miért? Ennek a kocsinak ott nincs keresnivalója!

Erre mondják: a pofátlanság csúcsa!

Az arborétum mind a 28 hektárja elvileg helyi védettségű terület, gyalogutakkal a gyalogos túrázóknak, játszótérrel a kicsiknek, pihenőpadokkal a megfáradtaknak és a szemlélődőknek, ritka növényekkel, lombhullatókkal és örökzöldekkel. Őzek, nyulak, borzvár, madár-, rovar- és gombavilág. Nem való oda sem a kipufogógáz, sem a csepegő olaj, sem a motorzaj, sem az ennyire lusta „kiránduló”. Lusta? 

Szívem szerint máshogy nevezném.

A KPSVR elküldte a Sefag Zrt.-nek a szabálytalan behajtásról szóló kérdéseket. Amint válaszolnak, közzétesszük.

Személyautó hajtott be az arborétum területére