Somogy a 2. legfertőzöttebb megye

2021-03-16 14:37 | #Koronavírus #Kaposvár #Egészségügy #Galgóczi Ágnes

Az elmúlt hét adatai alapján Somogy a 2. legfertőzöttebb megye az országban. Ha megyénkénti korlátozásokat vezetnek be, Somogyban szigorúbb korlátozások között élhetünk, mint az ország többi részén.

Az atadhir.hu megnézte, hogyan állunk a megyék összevetésében, amiben a HVG kimutatása volt a segítségükre. Tekintve, hogy a kormány még mindig nem hajlandó közölni részletes megyei adatokat, továbbra is csak az egyetlen hivatalos információból lehet következtetni az összes esetszám növekedéséből. 

Kaposi Mór Oktató Kórház előtt a koronavírus miatt várakozó emberek

A március első és második hete közti fertőzöttségi adatok összehasonlításából látszik, hogy 100 ezer főre vetítve a legfertőzöttebb Pest megye, amit Komárom-Esztergom, Budapest, Győr-Moson-Sopron követ. Somogyban az 5. legrosszabb a helyzet: 596-ról 754-re nőtt a szám.

Azonban, ha csak az elmúlt hét adatait nézzük, Somogy a 2. legfertőzöttebb megye Komárom-Esztergom után 100 főre vetítve. 

Galgóczi Ágnes - Fotó: koronavirus.gov.hu

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője pedig nemrég arról beszélt, hogy „akár olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be”. Ha ez valóban így lesz, akkor a számok alapján Somogyban szigorúbb korlátozások között élhetünk majd, mint az ország többi részén.

Zacher Gábor - Kép: klubradio.hu

Ahogy korábban megírtuk, Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó orvosa, március 24-e körül várja a harmadik hullám tetőzését, tehát koránt sincs vége a fertőzésszámok emelkedésének.