LMP - Jelöltbemutató Kaposváron

2021-03-18 14:56 | #Szendefy Mária #Schmuck Erzsébet #LMP #Zöld #Kaposvár

Eddig a DK és a Momentum mutatta be a kaposvári előválasztáson induló jelöltjét. Harmadikként az LMP is bejelentette Szendefy Máriát a zöld párt Somogy megyei elnökét, aki feljelentést is tett.

Schmuck Erzsébet (b) és Szendefy Mária (j)

Ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót Schmuck Erzsébet, a zöldpárt társelnöke, ahol bejelentette Szendefy Mária indulását az ősszel tartandó kaposvári előválasztáson.

Szendefy az LMP Somogy megyei elnöke, a civil életben gazdasági vezető, illetve két gyermek édesanyja.

- Sokat beszélünk a koronavírusról, de nem beszélünk azokról a tényezőkről, melyek a terjedését elősegítik – kezdte Szendefy Mária a sajtótájékoztatót. Az egyik ilyen tényező a légszennyezettség. Nem véletlen, hogy ott lobbant be legelőször a járvány, ahol magas a légszennyezettség. Kaposváron is, főleg a fűtési szezonban, magas a légszennyezettség, melyet a családiházak szigetelésével lehet csökkenteni. A fölösleges látványberuházások helyett, az itt élő emberekre kell költeni az EU-s forrásokat.

Másodikként a kaposvári tömegközlekedés buszjáratainak drasztikus csökkentéséről beszélt a jelölt. Mint ismert, közel 42 százalékos járatcsökkentést vezetett be Kaposvár március 1-jétől. A tömegközlekedés az egyik legzöldebb közlekedési forma, így ki fogják harcolni, hogy a polgármester visszaállítsa a korábbi járatsűrűséget.

A balatoni nádégés ügyében feljeletést tett Szendefy Mária, mivel szakértőkkel konzultálva arra jutottak, hogy szándékos gyújtogatás állhat az ügy mögött.

Schmuck Erzsébet (b) és Szendefi Mária (j)