Maradnak a korlátozó intézkedések

2021-03-19 13:47 | #Orbán Viktor

Orbán Viktor kezeli az ország lakatját, és ő bizony zárva tartja azt.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy hétfőtől számítva még egy hétig egészen biztosan maradnak a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások - írja az Ugytudjuk.

Orbán a friss adatokat sorolva elmondta, hogy 213 fő halt meg ma reggelre a vírus miatt. Kórházban van 9000 körüli beteg és 1174-en szorulnak lélegeztető gépre. 

A miniszterelnök arra is kitért, hogy a fiatalok legyenek türelemmel, szinte egészen biztos, hogy szabad nyaruk lesz. A korosztályra kitérve Orbán elmondta, hogy a vírus a cukorbetegeket és túlsúlyosokat jobban megviseli.  

A kormányfő bizakodva mondta, hogy 4x, 5x annyi embert oltanak be, mint amennyi beteg van. 

Az újranyitással kapcsolatban pedig arra jutott, hogy a nemzeti konzultáció eredménye szerint csakis fokozatosan lehet nyitni, ezt fogják követni. 

fotó: MTI

Kérdésként kapta, hogy miért csupán egy hétre határoztak előre. Erre Orbán azt mondta, hogy egy héten belül sok minden megváltozhat, és mivel közeledik a nagyhét és a húsvét, így hétről hétre tekintenek majd előre. 

Az oltási ütemtervre kitérve a kormányfő hangsúlyozta, hogy az újranyitás után biztosan lesznek olyan szolgáltatások, ami majd csak a védettséggel rendelkezők tudnak igénybe venni. 

Orbán többször is elmondta, hogy a baloldal akkor tudna a legtöbbet segíteni, ha abbahagyná az oltásellenes kampányt.

Az önkormányzati oltópontokra kitérve az mondta, hogy nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. 

Elveszett a magyarokból a derű, így az újranyitás után újra kell egyesíteni az országot - mondta Orbán. 

Jó volt szép volt elég volt - összegzett a miniszterelnök az Európai Néppártból való kilépést jellemezve, amely kapcsolat szeritne a migrációs válsággal roppant meg igazán.