30 millió forintért repülhetett Dubajba Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

2021-03-21 18:14 | #Dubaj #Mészáros Lőrinc #Várkonyi Andrea #Közpénz

Úgy tűnik, egyikőjüket sem zavarja a járványveszély.

„A Gázszerelőnek kb. 30 millió forintjába került az oda/vissza összesen 10 órás repülőút Dubajba. Óránként ugyanis kb. 3 millióért bérelhető az egyik legnagyobb elérhető luxus magán jet, a Bombardier Global 6000 típusú repülőgép. (...) Személyenként 15 millió forintot repültek tehát el a hétvégén, ezért egy átlagos magyar kb. 7 évig dolgozik"

– írta egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben Hadházy Ákos.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, múlt héten pénteken blokkolt jeladóval repült Budapestről Dubajba az OE-LEM lajstromjellel ellátott Bombardier Global 6000 típusú magánrepülőgép, amit előszeretettel vesznek igénybe a NER tagjai. A gép utasait látszólag nem zavarta Orbán Viktor miniszterelnök kérése, aki a Kossuth Rádióban külön kiemelte, hogy a veszélyes vírusmutációktól tartva kiterjesztik az utazási korlátozást az egzotikus országokra is.

A repülőgép kedd este érkezett vissza a Liszt Ferenc reptérre, ahol több sajtós és maga Hadházy Ákos is várakozott. A független képviselő a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra azt a listát, amely szerint a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc, a vele többször hírbe hozott, de üzleti kapcsolatban is álló Várkonyi Andrea műsorvezető, illetve Mészáros fia és annak felesége utazott pénteken a magángéppel. A keddi visszaútra viszont csak Mészárost és Várkonyi Andreát regisztrálta a cég a dokumentum szerint.

„A két utas maszkban szállt ki, de nagyon hasonlítottak a Gázszerelőre és a Műsorvezetőnőre. Ha dublőrök voltak és a dokumentum hamis, akkor ez az egész egy nagyon mókás vicc volt. Ha valóban Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea utaztak Dubajba wellnessezni az immár napi 200 halottal járó járvány közepén az Önök pénzéből, az egy mélyen felháborító történet"

– írta a bejegyzésben Hadházy.

A gép landolását videóra vette a HVG, ám hangsúlyozzák, hogy a kötelező maszkviselés miatt nem lehet pontosan azonosítani a leszálló utasokat. A lap megkérdezte Várkonyi Andreát, hogy valóban ő utazott-e a gépen, ám sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptak.

A 24.hu szintén érdeklődött az érintetteknél, ők ezt a választ kapták a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóságától: „Mészáros Lőrinc úr sem üzleti, sem magánéleti vonatkozásban nem kíván nyilatkozni.”

 

Fotó: MTI