"Kurva dühös vagyok!"

2021-03-21 13:16 | #blog #Meggyes József #Kutyaszar #Zöld #Játszótér #Kaposvár

Igen. Ez az, aminek látszik. Nem szépítem, nem kerülgetem, mint közterület-felügyelő a gőzölgő kutyakakát. Ez bíz kutyaszar! Hogy hol? Egy gyerekjátszótér homokozójában.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Csak azért nem írom meg a pontos helyszínt, nem égetem a környékbeli kutyásokat, mert ez sajnos bárhol lehetne, ahol játszótér és ahol homokozó van. No meg felelőtlen, (kutya)szarházi kutyatulajdonos.

Én is kutyás vagyok. Bár az én barátom már nem él – Zsömi, az Igaz Vándor 2018. 11. 16-án előre ment… –, attól én még kutyás vagyok. Olyan ez a „kutyás vagyok”, mint az alkoholizmus. Nem lehet róla leszokni, csak leállni. És pont ezért, mert kutyás vagyok, hát kurvára dühös is! Ne jöjjön most senki azzal, hogy szebben kellene fogalmazni, meg árnyalni, mint például produktum, vagy kutyapiszok, meg a többi hasonló baromság. Nem! Vannak dolgok, amikor a szép beszéd, az árnyalás sokkal kevésbé, sokkal lassabban jut el a fülekhez, mint a nyers valóság.

Az ennyire szarházi kutyatulajdonos, szégyent hoz minden egyes becsületes kutyásra és kutyára! Az én barátom 15 évet 1 hónapot és 15 napot élt velünk, de soha nem engedtem, nem vittem be játszótérre. Olyan játszótérre sem, ami nincs bekerítve. Ha játszótér mellett kellett elhaladni, akkor rövid pórázon, láb mellett sétált, és még véletlenül sem mehetett be. Ez a rendje ugyanis! Hadd ne kelljen magyaráznom a miértjét!

Így hát egy nagy büdös lószart – csak, hogy maradjunk a matériánál – fogok én finomkodni egy olyan felelőtlen szarházi miatt, aki beengedi a kisgyerekek homokozójába a kutyáját, és engedi odaszarni. És akkor még fel sem szedi! 

Neked nincs gyereked, te szerencsétlen hülye?

Végezetül minden félreértés elkerülése miatt mondom: ez a poszt nem a kutyások, pláne nem a kutyák ellen szól, hanem csak egy kis mocsok réteg ellen, akik miatt általánosít a többség, és akik miatt nem beszélhetünk kulturált, felelős kutyatartásról.

Még valamit. Ha lehet, ne jöjjön senki azzal, hogy lehet, nem látta a tulajdonos, mert szabadon volt a kutyája, mert nem lehet szabadon, pláne nem ilyen helyen. És azzal se, hogy biztos kóborkutya volt, vagy otthonról rövid időre elszökött, mert a kóborlás a valamikori, a szökés meg a mostani gazda felelőssége. Amúgy meg nem egyszer figyelmeztettem már kutyatulajdonost, hogy ne engedje be a barátját a játszótérre.