Titkolt dokumentumok, panaszkodó utasok, petíció

2021-03-23 17:20 | #Kaposvár #Felder Frigyes #Petíció #Kaposvári Közlekedési Zrt #Zöld #LMP

A Kaposvári Közlekedési Zrt. továbbra is titkolja, milyen szempontok alapján csökkentette a buszjáratok számát. Az utasok háborognak, Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, pedig petíciót indított.

A petíció itt érhető el

Forrás: lehetmas.hu

Nem csillapodnak a kedélyek a március 1-én életbe lépett új helyijáratos buszmenetrend körül. Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója által a korábbinál ütemesebbnek, átláthatóbbnak és utasbarátabbnak titulált menetrendi és járatváltoztatások nem nyerték el a kaposváriak tetszését. Miután az átszervezésről a cégvezető azt állította, szakemberek mellett civil szervezeteket és utasokat is megkérdeztek, Felder Frigyes LMP-s városházi képviselő többször is kérte a cégtől és a városháztól a szakértői anyagokat. 

A zöld képviselő nem kapta meg az anyagokat, az érintettek „üzleti titokra” és arra hivatkoznak, hogy nem közérdekű adatról van szó.

Felder korábban azt ígérte, nem hagyja annyiban a dolgot és további lépéseket is tesz az ügy érdekében. Hétfőn este jött is az újabb akció: petíciót indított, „Állítsák vissza Kaposváron a március 1. előtti menetrendet!” címmel.

Az LMP-s képvielő négy okot jelölt meg a petíció indítására a Kapo(c)s Közösség Facebook csoportban:

  • Mert sokak számára nehézkessé vált, vagy ellehetetlenült a közlekedés.
  • Mert a vírushelyzet legdurvább időszakában csökkentik 42 százalékkal a járatok számát, ezzel összezsúfolják az utasokat, elősegítve a járvány még gyorsabb terjedését.
  • Mert a szakmai anyagokat titkolják, többszöri kérésemre sem adják ki.
  • Mert ellehetetlenítik az egyik legzöldebb közlekedési formát Kaposváron.

A petíció itt érhető el