Biztonsági őrök támadtak egy vendégre Siófokon

2021-03-31 09:35 | #Siófok #bunyó #Kékfény #Siófoki Járásbíróság

Tévesen hitték róla, hogy korábban kábítószert kevert egy nő italába.

A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint biztonsági őrként bántalmazott egy vendéget a nyári idegenforgalmi szezonban Siófokon.

A vád szerint a férfi és öt – a nyomozás során ismeretlenül maradt, szintén biztonsági őrként dolgozó – munkatársa 2020 augusztusában az egyik siófoki szórakozóhelyen körülvették a sértettet, akiről tévesen azt feltételezték, hogy korábban kábítószert kevert egy nőnek az italába. Mivel a sértett tagadta, hogy köze lenne a történtekhez, őt a vádlott először a nyakánál fogva a hónalja alá szorította és az oldalán megütötte, majd a földre vitte, és társaival együtt test szerte, így a fején, a vállán és a hátán legalább tízszer megrúgta.

A bántalmazás során a sértett rövid időre az eszméletét is elveszítette, őt végül a vádlott és társai vitték ki a szórakozóhelyről, majd a helyszínre érkező járőrök a kórházba kísérték, a vádlottat pedig a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A tettlegesség következtében a sértett ténylegesen nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás módjára és erejére tekintettel fennállt a súlyosabb sérülések bekövetkezésének lehetősége.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

Címlapfotónk illusztráció, forrás: Pixabay