Fekete-Győr András: Online szavazást az előválasztáson!

2021-03-31 12:11 | #Momentum #Fekete-Győr András #Aláírásgyűjtés

Aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum, hogy lehessen az előválasztáson is online szavazni.

Fekete-Győr András - Kép: Momentum Facebook oldal

Fekete-Győr András elmondta: “A Fidesz tíz éve dolgozik azon, hogy megnehezítse a nem velük szimpatizálók választáson való részvételét. Az előválasztáson ennek az antidemokratikus hozzáállásnak is alternatívát kell állítanunk: kötelességünk mindenkinek megadnunk a választás lehetőségét, és egyenlőséget biztosítani választó és választó között. Ez pedig csak az online szavazással lehetséges, hiszen csak így érhetjük el, hogy mindenki egyenlő esélyekkel szavazhasson”

A Momentum és Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt ezért az online előválasztás mellett indít aláírásgyűjtést, hogy az alábbi csoportok se legyenek kizárva ebből a történelmi jelentőségű folyamatból:

1) A legkisebb településen élők

 A legkisebb településen élőknek is meg kell adnunk a lehetőséget a részvételre, mert kormányváltás csak akkor lehetséges, ha az ellenzék a vidéki Magyarországot is meg tudja szólítani. Nyilvánvalóan nem lehet minden egyes településen előválasztási sátrat állítani: ezért az online szavazás marad az egyetlen valódi megoldás.

2) A külföldön élő magyarok

2010 óta több százezer magyar költözött külföldre az egyre elviselhetetlenebb rendszer elől. A mi feladatunk, hogy minél többeket hazahozzunk, első lépésként pedig be kell őket vonnunk Magyarország jövőjének alakításába: ezért lehetővé kell tennünk, hogy neten keresztül, személyes előregisztráció nélkül is szavazhassanak az ellenzék jelöltjeire. 

3) A járványhelyzet miatt egészségüket féltők

A járványhelyzetre való tekintettel is az online szavazás az egyetlen felelős döntés: nem tudjuk, milyen lesz a járványhelyzet nyár végén, így azt sem, hányan fogják félteni az egészségüket az előválasztás idején. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabb módon bonyolítsuk le a voksolást, lehetővé kell tenni az online szavazást is. 

Tegyük lehetővé az online szavazást az előválasztáson – mert minden magyart megillet a jog, hogy beleszóljon Magyarország jövőjébe! – zárta bejelentését Fekete-Győr.