Tragikus március Somogyban

2021-04-01 09:58 | #Koronavírus #Kaposvár

A KPSVR többször beszámolt róla, hogy márciusban Somogyban nőtt az egyik legnagyobb mértékben a koronavírus fertőzöttek száma. Ez a hónap volt eddig a legtragikusabb a megyében.

Müller Cecília  

A teljes hónapot figyelembevéve 74 százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma márciusban, Somogyban. Ez annyi, mint az összes eddigi koronavírus fertőzött háromnegyede – írja az atadhir.hu.

Korábban beszámoltunk róla, a lezárások bejelentése óta (március 8.) Somogyban 33,6 százalékkal emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma március 22-ig (a korlátozások végének első időpontja), mely a legnagyobb emelkedés volt országosan. Ez volt a legtragikusabb időszak a megyében, azóta némileg csökkent a fertőzöttek emelkedésének üteme, de továbbra is egyre több a fertőzött.

Kaposvári adatok nem állnak rendelkezésre, hiába kértük a kórházat, adjon tájékoztatást. Nem értjük, hogy az állami szervek miért tartják titokban ezeket az adatokat. Ezért a KPSVR is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, melyben arra kérjük a kormányt a 24.hu, 444, Telex, Népszava, RTL Híradó és az Ugytudjuk.hu társaságában, hogy adjanak pontos információkat a sajtónak az aktuális helyzetről.