Volánbusz: marad a tanítási szünet szerinti menetrend

2021-04-06 20:06 |

2021. április 7-től visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a távolsági buszok.

A Volánbusz elővárosi, regionális és országos járatai, valamint a Budapest környéki autóbuszjáratok 2021. április 7-től visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek – adta hírül az MTI. 

A Volánbusz kéri utasait, hogy helyközi utazásukat lehetőség szerint tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, a változásokról a társaság folyamatosan frissülő honlapján lehet tájékozódni.

Az utasok és autóbusz-vezetők védelmében életbe lépett korábbi intézkedések változatlanul érvényesek.

Emlékeztettek: a Volánbusz járatain március 29-étől felfüggesztették a felszállást az első ajtón és ezzel együtt a fedélzeti jegyértékesítést, a járművezetőket pedig kordonnal is védik. 

Mivel a fedélzeti jegykiadást ideiglenesen felfüggesztették, utazás közben, az esetleges ellenőrzésekkor pótdíj megfizetése nélkül is vehetnek jegyet azok, akiknek nincs megfelelő mobileszközük vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni - írták.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező nemcsak az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén is - olvasható a közleményben.

Borítókép: wikipedia