Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség a 17 éves elkövetővel szemben

2021-04-07 11:02 |

Fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség arra a 17 éves férfira, akinek ütése következtében tavaly meghalt egy lányt védelmező 23 éves fiatal a Noszlopy Gáspár utcában, Kaposváron.

A vád szerint 11 bűncselekményt követett el az a fiatalkorú fiú, akinek ütése folytán később meghalt a sértett.

A Somogy Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 17 éves férfival és öt társával szemben, akik buszmegállót rongáltak, rátörtek egy családra otthonukban, továbbá a fiatalkorú vádlott ütésétől esett hanyatt az az ismerőséért kiálló férfi, aki pár nap múlva fejsérülésének szövődményei miatt elhunyt.

A fiatalkorú vádlott 2020 júniusában ismerőseivel több szórakozóhelyen italozott Kaposvár belvárosában, majd az éjszakai órákban az utcán egyik barátjával beszélgető, a sértett társaságához tartozó lányra tiszteletlen megjegyzést tett. Ez miatt a lány barátnője szóváltásba került a vádlottal, ezért a sértett közéjük lépett és el akarta tolni a terheltet ismerőse közeléből.

Az ittas vádlott a sértett beavatkozásától indulatba jött és bal kézzel, közepes erővel állon vágta a fiatal férfit, aki ettől hátra esett, fejét a kövezetbe ütötte és elvesztette eszméletét. 

A sértett másnap otthon rosszul lett, az édesanyja által kihívott mentő szállította kórházba, ahol állapota miatt koponyaműtétet kellett végrehajtani.

A műtét után fellépő szövődmények következtében a sértett pár nappal később elhalálozott.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére a távoltartás hatálya alatt álló vádlottak közül I. rendű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, valamint további két vádlottra ugyancsak végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott. – jelentette a Somogy Megyei Főügyészség.


Borítókép: pixabay.com/fsHH