A szülők fele nem fogja iskolába engedni a gyerekét április 19-én, egy tanár felmérése szerint

2021-04-08 16:25 |

A népszerű történelemtanár-író-blogger szerint a gyereküket féltő szülők az április 19-ei nyitás ellenére sem fogják iskolába engedni a gyereküket.

A népszerű történelemtanár-író-blogger, a Facebook-on Jocó bácsiként ismert Balatoni József egyre több helyről kapta azt az infót, hogy a gyereküket féltő szülők az április 19-ei nyitás ellenére sem fogják iskolába engedni a gyereküket, érettségizők pedig arról írtak, hogy nem fognak már bemenni arra a két hétre - számolt be róla a 24.hu.

A pedagógus ezért rákérdezett erre a két dologra 72 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán,  amire majdnem 3700 válasz érkezett.

Az eredmény: a válaszolók több mint fele (56,5%) azt tervezi, hogy nem engedi iskolába a gyerekét április 19. után, az érettségizőknek pedig elsöprő többsége (93%) mondta azt, hogy már nem fog bemenni.


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke eközben úgy nyilatkozott, hogy lehetetlennek tartják a 19-ei nyitást, mert az orosz rulett a tanárokkal és a diákokkal, több tanártól pedig azt hallották, hogy ha valóban kinyitnak az iskolák, ők inkább táppénzre vagy szabadságra mennek. Az ADOM diákmozgalom „Nem megyünk suliba április 19-től!” kezdeményezéséhez szintén több ezren csatlakoztak már.

Jocó bácsiban a fentiek fényében többek között a következő kérdések fogalmazódtak meg:

  • A szülőnek joga van-e otthon tartani a gyermekét, amennyiben félti a járványhelyzet miatt?
  • Az iskola tekintheti igazoltnak a hiányzást, amennyiben a szülő a járványhelyzet miatt nem engedi iskolába?
  • Ha valóban a gyermekek fele (de csak ha a harmada) nem jelenik meg április 19-én az iskolában, akkor milyen protokoll lép életbe?
  • Van-e protokoll az érettségi előtt esetlegesen karanténba kerülő diákok, osztályok esetére?
  • Van-e vészterv arra, ha – ahogy az elmúlt hetekben – továbbra sem csökken a fertőzések, halálozások száma, vagy már csak a beadott oltások száma a mérvadó, ami ugye garantáltan nem fog csökkenni?

Forrás: 24.hu
Borítókép: pixabay.com