Felder: Szita fejezze be a megszorításokat és állítsa vissza a menetrendet!

2021-04-08 18:50 |

A március 1-jén bevezetett új menetrend hatalmas felháborodást okozott Kaposváron. Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő petíciót indított a korábbi menetrend visszaállítása érdekében. Az eredményekről a Városháza előtt számolt be Szendefy Máriával, az LMP megyei elnökével együtt.

Szendefy Mária és Felder Frigyes Szita Károly irodájánál 

A KPSVR is többször foglalkozott a március 1-jén bevezetett új menetrenddel. Hatalmas felháborodás övezte városszerte a változásokat, ezért a zöldpárti képviselő először a szakértői anyagokat szerette volna kikérni, ami alapján döntöttek a változásokról. Ezt a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, Turnai Károly, megtagadta mondván, bizalmas cégadatokról van szó. 

Ezután Felder egy petíciót indított, mely azt követelte: állítsák vissza a március 1-je előtti menetrendet. Látva, hogy néhány nap alatt több, mint 600 aláírás összegyűlt, március 29-én a Kapo(c)s Közösség nevű kaposvári Facebook csoportban felszólította Szita Károlyt, hogy azonnal tegyen eleget a petícióban foglat követelésnek és állítsa vissza a korábbi menetrendet.

Felder Frigyes

A zöldpárti képviselő mai sajtótájékoztatóján ismét felszólította Szita Károlyt, hogy fejezze be a megszorításokat és állítsa vissza a menetrendet, hiszen közel 800 aláírás gyűlt össze és több mint 400-an a személyes panaszukat is elmondták. A képviselő szerint a 42 százalékos járatcsökkentés a kisgyermekes családanyáknak, a munkába és műszakba járó dolgozóknak, a kórházi dolgozóknak és a kaposvári nyugdíjasoknak is nehézséget okoz.

  • A koronavírus járvány kellős közepén csökkentik a járatok számát, összezsúfolják az embereket a buszon, ezzel segítve a járvány terjedését. A megszorítás politikájának ilyen következményei vannak – mondta a képviselő.

A 400 panaszból a zöld politikus egy problématérképet is csinált, melyben megtalálhatók a járatok és a hozzájuk kapcsolódó panaszok is. Ezt a problématérképet adta át Felder Frigyes Szita Károlynak ma a Városházán. Illetve csak a titkárságnak, mivel a polgármester éppen egy online konferencián volt, ahonnan nem lehetett kihívni.

A közfelháborodás talán célt ért, hiszen, mint Szendefy Mária, az LMP megyei elnöke megjegyezte, a hatalmas tiltakozás és az aláírásgyűjtés híre után a közlekedési cég bejelentette, hogy április közepétől módosít a menetrenden.

Kapcsolódó cikkeink:

Titkolt dokumentumok, panaszkodó utasok, petíció

„Csesszék meg az új menetrendet” – Kaposváriak az új menetrendről