Rohanunk hajat vágatni

2021-04-08 09:25 |

Nagy volt a roham a fodrászoknál a nyitás után.

Több helyütt valósággal lerohanták a fodrászatokat azok után, hogy a kormány a járvány csúcsán meghirdetett „fokozatos nyitás” jegyében lehetővé tette, hogy a kiskereskedők mellett egyes szolgáltatók, így a fodrászok, manikűrösök, szoláriumok is megnyissanak - írja a Népszava.

A szolgáltató vállalkozásokra vonatkozóan nem írtak elő négyzetméter-korlátozást, így az első nap tapasztalatai szerint viszonylag sokan lehetnek egyszerre bent például egy-egy fodrásznál.

A körúton járva több olyan fodrászüzletet is láttunk, ahol a viszonylag kis helyiségben az ott sürgölődő fodrásszal együtt négy-öt vagy még több ember tartózkodott egy légtérben - írja a lap. Igaz, a legtöbben szájmaszkot viseltek, ám a vendégek és a kuncsaftok igencsak sűrűn kerültek egymás közvetlen közelébe.

Egy éppen az üres fodrászat előtt cigarettázó fiatal fodrász elmondta: ha régi visszajáró kuncsaft érkezik, aki ráadásul védettségi igazolást is mutat, ott a fodrász sem igazán forszírozza, hogy rajta legyen a maszk munka közben.

Fotó: MTI/ Vajda János

A kormány csak a kiskereskedelemben szabályozta, hogy egyszerre hányan lehetnek az üzletben: 10 négyzetméterenként egy vásárló. - A kosár a legjobb vevőszámláló – mondta az egyik Mester utcai szupermarket biztonsági őre. Minden vevőnek kötelező kosarat vinni magával és pont annyi kosár van, ahány vevő a boltban beléphet.

- Hányan vannak bent? – érdeklődött egy középkorú asszony az egyik kaposvári vegyesbolt előtt, mire az előtérben álló alkalmazott kinyitotta neki az ajtót: - Tessék nyugodtan bemenni, még simán a létszám alatt vagyunk. - A délután már érdekesebb lesz – jegyezte meg Gábor, a vegyesbolt vezetője –, főleg négy és hat óra között. Szép kis sor lesz az utcán… De még mindig jobb, mint az eddigi állapot, mi ugyanis abból élünk, hogy hosszan nyitva tartunk.

Anita szerint viszont nem érdemes kockáztatni: a 27 éves kaposvári kozmetikus családi tanácsra még nem nyitott ki, s egyelőre nem is tervezi, hogy újra munkába áll. - A szüleim féltenek, azt mondták, inkább támogatnak anyagilag, míg lecseng a járvány, azaz májusig biztosan nem nyitom ki a kozmetikát – mondta.

Forrás: Népszava
Borítókép: MTI/ Vajda János