Kaposvári Kossuth Kör - Nyomtass Te Is!: „Fogadj Örökbe Egy Települést”

2021-04-13 13:18 |

A kaposvári Kossuth Kör is csatlakozott az új szamizdat, a Nyomtass Te Is! kiadvány „Fogadj Örökbe Egy Települést” programjához.

 
A Nyomtass te is! immár 4 éve működő, közösségi finanszírozású, közérdekű, pártoktól független, országos heti szamizdat kiadvány, melynek nem titkolt kitűzött célja, hogy a következő parlamenti választásokig elérjen az országban körülbelül 2 millió emberhez, akik kistelepüléseken élnek, és nehezen vagy sehogyan nem jutnak valós tájékoztatáshoz. 

 

Fotó: Nyomtass te is!

Jelen politikai és médiahelyzetben ehhez a célközönséghez csak direkt módon, a postaládájukon keresztül lehet eljutni, így most az a  legfontosabb cél, hogy megtalálják azokat az elkötelezett ellenzéki meggyőződésű magánszemélyeket és vállalkozókat, vállalkozásokat, akik, melyek hajlandóak személyesen is tenni azért, hogy a valós információ eljusson a lakosság minél szélesebb köréhez.

Hogyan jött a kezdeményezés, hogy Kaposvár környékén is elkezdjék terjeszteni ezt a kiadványt? – kérdeztük Palacskó Lászlónétól a kaposvári Kossuth Kör tagjától.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök már régóta támogató partnerei a Nyomtass Te Is! kiadványnak, mert hisszük, hogy igazi demokrácia csak akkor létezhet, ha a valódi hírek mindenkihez eljutnak. És ahogy a helyi Kossuth Körben gyarapodtunk létszámban, természetes módon vetődött fel, hogy mi is kapcsolódjunk be ennek a terjesztésébe. Év elejétől kezdődően felmértük, ki, melyik kistelepülésen tudná ezt elvállalni, és ezt követően fokozatosan vágtunk bele.

Hogyan állítják elő a kiadványt? Tényleg saját maguk nyomtatják otthon?

Igen, akinek van rá lehetősége az saját maga, otthon nyomtatja, másolja a hetente megjelenő kiadványt. Sajnos nem mindenki tudja ezt megoldani, ezért elkezdtünk támogatókat keresni az előállításhoz. Szerencsére találtunk is! Segítségükkel több városkörnyéki településre is elegendő másolt példányszám áll majd rendelkezésünkre. Mostantól rendszeresen tudunk Nyomtass Te Is! híreket vinni. Célunk, hogy egyre több helyre eljuttassuk a kiadványt.

Hány településeken terjesztik jelenleg?

Először egy faluval kezdtük, de mostanra már a városkörnyéki települések több, mint egyharmadában tudunk rendszeresen megjelenni. Elsősorban a kisebb településekre szeretnénk koncentrálni, azokat előre sorolni a terjesztésben.

Mit jelent az, hogy „Fogadj Örökbe Egy Települést”?

Lehetőség szerint minden településen mindig ugyanaz a személy terjeszti a kiadványt, és ezzel tulajdonképpen felelőse lesz annak a falunak. Szükséges lenne, hogy az előállításban is megtaláljuk a település másik „örökbefogadóját”. Így minden falunak két „örökbefogadója” lenne, egy a terjesztésben, egy pedig az előállításban, persze ideális esetben a terjesztési „örökbefogadó” egy helybéli lakos lehetne.

Mik a jövőbeni célok? 

Természetesen minden környező kistelepülésre szeretnénk eljutni a következő hetekben, és így minden falunak szeretnénk megtalálni az „örökbefogadóit”. A település méretétől függően a terjesztés egy alkalommal fél és 2 óra közé tehető, az előállítás költsége pedig egy-két ezer forint hetente. Aki tehát szeretne tevékenyen hozzájárulni lakóhelyén a valódi hírek terjesztéséhez, azt ezúton is kérjük, jelentkezzen terjesztőnek. Várjuk azok jelentkezését is, akik a másolásban segíteni tudják a Kaposvári Kossuth Kört. Így tud majd eljutni a Nyomtass Te Is! kiadvány a város környéki településeken egyre több és több emberhez!

 

"Minden tenni akaró embertől csak annyit kérünk - áll a Nyomtass te is! felhívásában, - hogy lehetőségeihez képest és rendelkezésére álló eszközeivel segítsen! Ki nyomtatással, ki anyagi adománnyal, ki saját emberi erőforrásával, a fizikai terjesztéssel járuljon hozzá küldetésünkhöz.

Éppen ezért a kiadványt nagyon egyszerűre terveztük: egy 2 oldalas A4-es lap, fekete-fehérben, mely még a legegyszerűbb házi nyomtatóval is kinyomtatható, és amelyet a Nyomtass te is! honlapjáról minden héten PDF-formátumban egy kattintással le lehet tölteni.

Köszönjük!" - írják.

(https://www.nyomtassteis.hu/lapszamok/)

 

Borítókép: Nyomatass te is!