Kálmán Olga, Tordai Bence és Berg Dániel közt lesz az első előválasztási vita

2021-04-17 11:16 |

Budapest 4. számú választókerületében.

Berg Dániel, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje a II. és III. kerületben, a hét elején kezdeményezte, hogy Budapest 4. számú választókerületében legyen az első előválasztási vita - írta meg a Magyar Narancs.

A választókerületben az MSZP-Párbeszéd Tordai Bencét, a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát jelöli. Az előbbi Facebook oldalán, utóbbi privátban jelezte, hogy nyitott a vitára - közölte a Momentum. 

A vita lebonyolítására a 2019-es főpolgármesteri vitában is közreműködő Civil Választási Bizottságot kérték fel, a szervezet képviesletében Dr. Magyar György ügyvéd fog részt venni a vitán. Jelenleg az egyeztetés zajlik a vita kereteiről és időpontjáról, amelyre várhatóa május közepe és vége között kerül majd sor.

“Büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az ország első előválasztási vitáját a II. és III. kerület jelöltjei közt fogják tartani. Ezzel kiváló példát mutatunk az ellenzéki együttműködés többi jelöltjének is. 2022-től egy olyan országot szeretnénk felépíteni, amelyben van érdemi vita, vannak észérvek, ahol meghallgatjuk egymást és nem túlkiabálni, hanem meggyőzni akarjuk a másikat,” – reagált közösségi oldalán  Berg Dániel.


Borítókép: Berg Dániel Facebook