Gelencsér Attilát durván korlátozta a Facebook

2021-04-18 14:26 |

Gelencsér Attila magyarázatot várt Mark Zuckerbergtől, amiért kevesebben lájkolták a bejegyzéseit. Amíg Gelencsér Zuckerberggel levelezik, tombol a járvány Somogyban.

Kép: Gelencsér Attila a somogyi emberekért dolgozik éppen

Gelencsér Attila április 9-én azt tapasztalta, hogy már másfél napja korlátozza a Facebook a politikusi oldala elérését. A fideszes politikus kiszámolta, hogy az eddigiekhez képest kb. 90 százalékkal kevesebb emberhez jut el egy-egy bejegyzése, mint eddig (a számolás részleteit nem osztotta meg a képviselő – szerk.). 

Az is kiderült, hogy csak a magyar, jobboldali, kereszténydemokrata képviselők, miniszterek és államtitkárok oldalai szenvedték el a Facebook korlátozását. 

Gelencsér Attilának a koronavírus-járvány kellős közepén még arra is volt ideje, hogy megnézze a Facebookon megosztott baloldali tartalmakat, és megállapítsa: azok gond nélkül terjedhettek tovább.  

Amíg Gelencsér és a Fidesz „leleplezte” Mark Zuckerberg összeesküvését a magyar jobboldal ellen, addig az elmúlt hónapban 30 százalékkal emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Somogyban, ami az élmezőnyt jelenti országosan, és Magyarországon halnak meg az egyik legtöbben a koronavírus következtében lakosságarányosan Európában.  

Természetesen nem volt igaz, hogy a Facebook kipécézte volna a jobboldali képviselők oldalait, vagy magát Gelencsér Attilát. A képviselő oldala a kaposváriak döntő többségét sem érdekli, így annak a valószínűsége, hogy éppen Mark Zuckerberget érdekelte volna akkora, mint 5-ször egymás után megnyerni a lottó ötöst.   

A Facebook globálisan korlátozta a politikai tartalmakat, de látva a felháborodást, gyorsan változtatott hozzáállásán. Időleges zavarral magyarázta ezen tartalmak alacsony elérését, melyet azóta vissza is állított. 

A Fidesz úgy helyezkedett megint a nemlétező áldozati szerepbe, hogy a kormányzati oldalakra nem is vonatkozott a korlátozás, melyek a Fidesz kezében vannak.