Attenborough: Jobb lenne a bolygónak, ha az emberek nem lennének itt

2021-04-20 11:03 |

Új dokumentumfilmet készített Sir David Attenborough, amiben azt mutatja be, hogy a koronavírus-járvány okozta lezárások és korlátozások milyen hatással voltak a környezetre és az élővilágra. A világhírű természettudós szerint az élővilág összességében sokkal jobban járna, ha mi emberek nem lennénk itt. VIDEO

A világhírű természettudós új dokumentumfilmmel jelentkezik, amely a The Year Earth Changed (Az év, amikor megváltozott a Föld) címet kapta. Sir David Attenborough azt mutatja be, hogy a koronavírus-járvány okozta lezárások és korlátozások milyen hatással voltak a környezetre és az élővilágra.

Ennek kapcsán a BBC Breakfast műsorában mesélt egy kicsit új filmjéről, és nem fogta vissza magát, amikor az emberiség és a természet kapcsolatáról kérdezték.  Szerinte ugyanis az emberiség csak betolakodóként érkezett a Földre, ezért úgy kellene élnie a bolygón, hogy azzal ne zavarja a környezetét - írja az Index.

Egy ponton még azt is kijelentette, hogy:

“Az emberek még a világ legjobb indulatával is képesek korlátozni az élővilágot. Ez bizonyos fokig szinte elkerülhetetlen, de vegyük észre, hogy betolakodók vagyunk, hogy már elkéstünk, és hogy az élővilág összességében sokkal jobban járna, ha nem lennénk itt.”

A dokumentumfilm pár nappal a Föld napja előtt, április 16-tól lesz elérhető az Apple TV+ streamingszolgáltatónál.

 

Borítókép: Facebook