Az internet szerint kamu Orbán sörözős fotója

2021-04-25 12:48 |

A kommentelők többsége szerint a miniszterelnök sörözős képe Photoshop, ami meg is ihlette az internetes népművészetet.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott szokásos péntek reggeli interjújában ígérte meg, hogy a terasznyitás alkalmából ő is meg fog inni egy korsó sört, be is váltotta ígéretét, délután felhajtotta a rá váró nedűt.

A nagy eseményről feltöltött a Facebook oldalára egy képet, amelyen a miniszterelnök, tőle kevsébé megszokott módon, oldott hangulatban az emberek között látható, amint épp a poharát emeli a többi vendég felé - nekünk háttal.

Ahogy a minap az Úgytudjuk!, úgy most mi is összegyűjtöttünk néhány kommentet a miniszterelnök Facebook oldaláról. A politikus kapott hideget - meleget, ami már-már megszokottnak mondható, de most többen kétségbe vonták a kép hitelességét.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Volt, aki azt írta szívesen elbeszélgetne a kép utómunkáit végző grafikussal, aztán egymás után érkeznek a kommentek arról, hogy a kép photoshop. Akadt olyan is, aki szerint már nem kéne többet innia a miniszterelnök úrnak:

Forrás: Orbán Vikotr Facebook

Van, aki szerint nem is Orbán Viktor látható a képen, hanem egy dublőr.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Más a 26 ezer honfitársunk halála miatti részvét hiányát kéri számon Orbán Viktor minszterelnökön, és persze akad olyan is, aki jó egészséget kíván az elnök úrnak az italozáshoz.

Forrás: Orbán Viktor Facebook

 

Konok Péter történész, és publicista Facebook-posztja szerint “a miszterülnökurat befotósoppingolták egy duhaj kocsmateraszra, aki éppen népközéjárt”.

Az ő kommentfalán már feltűntek újabb változatai Orbán - állítólag - photoshoppolt sörözős fotójának.

Az egyiken beavatnak bennünket a kép feltételezett elkészítésének rejtelmeibe:

Fotó: Konok Péter Facebook

A másik képen a miniszterelnök Soros Györgynek mond proszitot <3

Fotó: Konok Péter Facebook

A harmadikon a miniszterelnök épp olyan hitelesnek tűnik egy Renoir festményben, akár a saját fotóján:

Fotó: Konok Péter Facebook

És volt olyan is, aki nem engedi, hogy elfeledjük, hogy hány honfitársunkat veszítettük el a járvány alatt.

Fotó: Konok Péter Facebook

Talán a Miniszterelnöki Kabinetirodánál is érzékelték az anomáliát, ami Orbán sörözős fotójának hitelessége körül kialakult, mert "egy olvasó" septiben elküldött a 444-nek egy képet, amin a miniszterelnök - megint háttal - Rogán Antallal látható sörözés közben, azzal, hogy ez a két kép ugyanott, ugyanakkor készült, tehát az első kép valós.

Fotó: Konok Péter Facebook

Önök mit gondolnak? Valóban lehetséges, hogy a mindig nagyon komolyan őrzött miniszterelnök testőrök hada és lezárások nélkül tegnap leugrott valahova a Karmelita kolostorból, hogy bevágjon egy jó pofa sört?

 

Címlapkép: Konok Péter Facebook