A Vadászati Világkiállítás immár kiemelt fontosságú rendezvény

2021-04-29 09:24 | #Politika #Vadászati Világkiállítás ##Kaposvár #Eucharisztikus Kongresszus

És a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is. A kormány határozatban döntött  az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a Vadászati Világkiállítás kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánításáról.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 2-4. között lesz Budapesten, a Vadászati Kiállítást szeptember 25. és október 14. között tartják majd a fővárosban, és ez utóbbinál Kaposváron is lesznek a kiállításhoz kapcsolódó programok.

A somogyi vadgazdálkodását bemutató tárlatot a Ripp-Rónai Múzeum szervezi a világkiállítás alkalmából, ahol többek között egy különleges, albínó őzzel is találkozhat a látogatók, de más attrakciókkal is készülnek majd.

A szervezésben részt vesz a honvédelmi, a belügyi, a külügyi tárca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az agrárminiszter is, aki az Országos Meteorológiai Szolgálat közreműködéséért felel.

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. nemrég 7,5 milliárd forint értékben  állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel a két rendezvény megszervezésére. 

A Vadászati Világkiállításra jelen állás szerint 67 milliárd forintot költenek, az esemény üdvözlő kapuját Szőke Gábor Miklós készíti 10 tonna szarvasagancsból, 240 millió forint értéken.


Címlapkép: A piarista Lupus Atya (Farkas István) és Semjén Zsolt egy kitömött farkas mellett áll a FeHoVa - 19. Fegyver horgászat vadászat nemzetközi kiállításon a Hungexpo A pavilonjában. Fotó: Kovács Attila / MTI