Megjelent a „Szülőföldem Somogyország” Program pályázati felhívása

2021-04-29 15:27 | #Somogyország #pályázat #Kultúra

A kezdeményezés célja, hogy egy napos kirándulásokat szervezzenek gyerkeknek Somogy megyében.

A 2011 óta létező „Szülőföldem Somogyország” Program azért jött létre, hogy somogyi gyermekeknek rendezett kirándukásokat támogasson, melynek keretében a kicsik színvonalas, komplex programokon keresztül ismerhetik meg Somogy megye nevezetességeit. 
A „Szülőföldem Somogyország” Program vissza nem térítendő támogatását az előző években az iskolák igényelhették, ám a koronavírus járvány miatt módosítani kellett a kiírást. Így a tavalyi évhez hasonlóan idén sem az iskolák, hanem Somogy megye települési- és települési nemzetiségi önkormányzatai pályázhatnak a „Szülőföldem Somogyország” Program vissza nem térítendő támogatására. A megyei önkormányzat mellett somogyi vállalkozások is támogatják a kezdeményezést, ennek köszönhetően 2,6 millió forint áll rendelkezésre a kirándulások lebonyolításához. 

A program célja nem változott, ezúttal is feltétel, hogy a pályázó egy napos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermekek lakóhelyétől távolabb eső településre a nyári hónapokban, vagy kora ősszel. 

A támogatási igény jelentkezési formanyomtatványon nyújtható be, amely letölthető a www.som-onkorm.hu honlap „Pályázatok, felhívások” menüpontja (http://www.som-onkorm.hu/felhivasok.html) alól. A jelentkezések befogadása folyamatos, a beérkezés végső határideje 2021. június 15.


Címlapkép: Somogyi dombság, Forrás: Pinterest, fotó: Kremusz