Kitört az országos Pfizer-láz

2021-04-30 13:50 | #Vakcina #Pfizer #Oltás #Politika

A kórházakat megrohamozták az oltatni akarók, az egészségügyi online rendszer lehalt Orbán bejelentése után. Az operatív törzs szerint a regisztrációs oldalt terheléses támadás érte.

Hatalmas, több száz méteres sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál az egész országban, miután reggel kiderült, hogy pénteken lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni. 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy a regisztráltaknak ma még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 éveseknek.

A regisztrációs oldal (EESZT) már reggel hét óra előtt lehalt, ezért sokan úgy gondolták délelőtt, hogy megpróbálják regisztráció nélkül, személyesen megkaparintani az általuk preferált Pfizer vekcinát.

Tömegjelenetek alakultak ki Budapest több kórházánál, de Szombathelyen, Egerben, és Pécsett is. Kaposváron a 74nullanulla szerint nem volt nagyobb sor az átlagosnál. 

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a 74nullanulla és a Sonline is arról számolt be, hogy Kaposváron is nagy a sor a Kaposi Mór Oktatókórház oltópontjainál.

Terheléses támadás érte az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszert – ezt már az operatív törzs pénteki tájékoztatóján jelnetette be Kiss Róbert rendőr alezredes. 

Az operatív törzs munkatársa szerint a támadást felelőtlen emberek követték el, de már kijavították a hibát, és várják az oltásra igényt tartók regisztrációját - írja a Telex.

Fotók az egész országban kígyózó sorokról az oltópontoknál:

Hosszan kígyózó sor Egerben Fotó: Egri Ügyek
Pfizer oltásra várók Szombathelyen Fotó: Úgytudjuk!
Soha nem látott tömeg áll sorban oltásért Pécsett Fotó: Szabad Pécs

Borítókép: egriügyek.hu