Nyitás Kaposváron: Mikor mehetünk moziba, könyvtárba, múzeumba?

2021-04-30 10:32 | ##Kaposvár #Kultúra #újranyitás #védettségi igazolvány

Így készülnek Kaposvár kultúrális intézményei a nyitásra - védettségi igazolványra mindenhol szükség lesz.

Holnapra elérjük a 4 millió beoltottat: védettségi igazolvánnyal rendelkezők mehetnek moziba, konditerembe, színházba, az éttermek belső termeibe, felnőtt hozzátartozó kíséretében a gyerekek is látogathatják ezeket a helyeket.

Hogyan készülnek Kaposvár létesítményei a holnapi nyitásra?


A Szivárvány Filmklub a május 10-i héten nyithat ki

Fotó: wikipédia

– A tavaly januári sorozatból három filmet még nem tudtunk levetíteni, így ezeket szeretnénk bepótolni, hetente mutatnánk be egy-egy alkotást - írja a kaposvarmost.hu

A Magyar Filmnapokat is megtartanák, valamint új filmeket is vetítenének, de ezekről egyelőre még nincs információjuk.

A Kultik Mozi még kivár

Fotó: Facebook

Egyelőre még kivárnak, nincs meg a mozi pontos nyitási időpontja.

Simon-Horváth Szilvia, a létesítmény marketing munkatársa a lapnak elmondta, hogy bár a nyitásra teljes mértékben felkészült a csapat, a jövő hét végénél előbb nem fognak kinyitni. 

A védettségi igazolványokkal kapcsolatban kiemelte: a beléptetésnél fogják ellenőrizni, akárcsak a jegyeket.

A könyvtár sem nyit azonnal

Fotó: Facebook

a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár igazgatója elmondta, több kérdés is felmerült a nyitással és az igazolvánnyal kapcsolatban, amire válaszokat szeretnének kapni a nyitás előtt, így még egy kicsit várni fognak az ajtók nyitásával.

A járvány alatt bevezetett ajtós kölcsönzési lehetőséget továbbra is fent fogják tartani, hogy senki ne maradjon könyvek nélkül.

A védettségi igazolvány ellenőrzéséről Horváth Péter elmondta, az ajtóban, belépés előtt fogják ellenőrizni a dokumentum érvényességét, és mindenkitől azt kérik, hogy nézzék el a kellemetlenségeket, hiszen ezeket a szabályokat muszáj betartani.

Május 4-én nyit a múzeum

Fotó: wikipédia

Minden készen áll a vendégek fogadására, amint lehet kinyitnak és mindenkit szívesen várnak a múzeumhoz tartozó összes intézményben - mondta el Borzavári Balázs, a múzeum közönségszolgálati munkatársa.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban elmondta, még nem tudják, hogy elegendő a kártya bemutatása vagy a rajta elhelyezett QR-kódot is le kell majd olvasniuk, várják a válaszokat és az ajánlásokat.

Természetesen azokra is gondoltak, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, így a járvány alatt bevezetett virtuális kiállítások továbbra is elérhetőek maradnak az intézmény honlapján.

Az Együd Árpád Kulturális Központ kiállításokkal készül a nyitásra

Fotó: wikipédia

Szalay Lilla igazgató elmondta: a velük élő közösségek döntése alapján valószínűleg a jövő héten újraindulhat az élet az épületben. A rendelet szerint csak védettségi igazolvánnyal, kiskorú pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel léphet be az intézménybe.

Május 15-én - az ország 15 agórájában, így Kaposváron is - egy rollup-kiállítás nyílik meg, május 17-én pedig a Compur Fotóklub szokásos tavaszi fotókiállítását szervezi meg az egyesület.

A Kaposvári Virágfürdő 3 részlege nyit ki május elsején

Fotó: Pinterest

Nemsokkal cikkünk megjelenése után tudtuk meg, hogy május 1-vel a Virágfürdő is megnyitja kapuit, egyelőre 3 részleg lesz látogatható, az élményfürdő még nem.

A belépéshez 18 év felettieknek személyi igazolvány, és védettségi igazolvány (plasztik kártya) szükséges. 18 év alattiaknak a kiskorúság igazolása érdekében személyi igazolvány, vagy diák igazolvány kell, a 14 év alattiak felnőtt kísérővel érkezhetnek.

Via kaposvarmost.hu

Borítókép: wikipédia