Zivatarok tarkítják a hétvégét

2021-04-30 09:22 | #időjárás ##Kaposvár #Dunántúl

Fázni nem fogunk, de jó, ha van nálunk esernyő. Citromsárga risztás van érvényben.

Pénteken a napos időszakokat kezdetben elszórtan, délután főként keleten, helyenként délen, délnyugaton záporok, zivatarok zavarhatják meg. A nyugatias szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. A maximum-hőmérsékletek 18 és 25 fok között alakulnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki az ország egész területére, így Somogy megyére is: zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Szombaton többfelé nyárias meleg időre van kilátás, délen helyenként 25 fok feletti értékeket mérhetünk. A változóan felhős időben elszórtan záporok, zivatarok tarkíthatják a napot, este, éjjel hevesebb zivatarok alakulhatnak ki. A déli-délnyugati szél zivatarok idején viharossá fokozódhat.

Vasárnap hidegfront érkezik, viharos szél támad. Elszórtan záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak, de napsütésben is lesz részünk. A front előtt még 17-26 fokig melegszik a levegő, délután északnyugat felől megérkezik a lehűlés. (via Időkép)

 

Címlapkép: Pixabay