Beindította a mémgyárat a tegnapi Pfizer-káosz

2021-05-01 09:55 | #oltáskáosz #mémek

Bár a kormányoldal délutánra már diadalmas sikert kommunikált - az internet népének nem úgy tűnt, hogy a rendszer a helyzete magaslatán áll a tegnapi oltási káoszban, azonnal meg is születtek az erről szóló mémek.

Hirtelen jött bejelentés, szűk határidő, összeomló kormányzati regisztrációs oldal - ennyi kellett ahhoz, hogy beinduljon az internet népművészeinek fantáziája, özönlöttek a mémek a tegnapi oltási mizéria kapcsán.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek kora reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy csak pénteken lehet kérni a Pfizer vakcináját az oltópontokon, mert mától már félreteszik a dózisokat érettségi utánra a 16-18 éves diákoknak.

Ennyi elég volt ahhoz, hogy feltehetően százezrek rohamozzák meg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nevű felületet, amely azonban messze nem ekkora terhelésre van kialakítva. Az oldal már péntek reggel használhatatlanná vált, az oltópontok előtt megjelentek a regisztráció nélküliek hosszú sorai – az interneten pedig elkezdte gyártani a mémek. Ezekből szemezgettünk néhányat.
 


Orbán Viktor fotói sokszor megihletik az internet népművészeit, így volt ez a Pekinggel való egyeztetésről készült képpel is.

Fotó: Facebook

Többen összefüggést véltek felfedezni a NEPTUN rendszerben előforduló működési anomáliák és az oltási regisztrációs rendszer összeomlása között.

Fotó: Facebook

Ehhez a képhez szerintünk nincs is mit hozzáfűzni.

Fotó: Facebook

Többen a szervertámadás mögött álló kíberbűnöző kilétét taglaló M1 Híradót látták már lelki szemeik előtt:

Fotó: Facebook

Volt, aki a türelmesen sorban állók áldozati szerepére igyekezett felhívni a figyelmet, rávilágítva a valódi okokra.

Fotó: Facebook

A vélhetőleg a háttérben meghúzódó Gyurcsány szál többeket nem hagyott nyugodni:

Fotó: Facebook

Akadt olyan is, aki azt örökítette meg, mi lehetett a hardverrel a probléma:

Fotó: Facebook

A néhai Szomszédok sorozat képei még mindig nagy sláger a mémgyárosok köreiben:

Fotó: Facebook

Via HVG, Internet
Borítókép: Facebook