Karantén helyett a parlamentben szavazott a koronás fideszes képviselő

2021-05-05 16:14 | #Politika #Becsó Zsolt #Fidesz #Koronavírus

A parlamentben szavazott a koronavírusos Becsó Zsolt fideszes képviselő, amikor elvileg karanténban kellett volna lennie.

Ő is nyomta a gombot, amikor a közvagyon kiszervezéséről voksoltak.

Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerdán a Facebookon számolt be arról, hogy tíz napja karanténban van koronavírus miatt. Mint írja, a tünetek megjelenése után elment a kórházba, ahol pozitív lett a tesztje, majd infúziós kezelést és gyógyszereket kapott - írja az Egri Ügyek.

Négy órával az első vizsgálat után pedig állítása szerint megkezdte a kényszerű pihenést, amelynek utolsó napja a szerdai, május 5-e. Hozzáteszi azt is, hogy valószínűleg a betegség enyhe lefolyásában döntő szerepet játszott az a tény, hogy mielőtt megfertőződött, már március elején megkapta az első oltást (AstraZeneca-vakcinát).

A Facebook-poszt alapján előző héten már otthon kellett volna ülnie a képviselőnek, ehhez képest – mint azt a Telex kiszúrta – az MTI múlt hét hétfői parlamenti fotóján is jól látszik, hogy Becsó ott ült négy sorral Orbán Viktor mögött:

Az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Mút hét kedden pedig az ő szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, és az állam több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A parlament oldalán látható, hogy Becsó Zsolt is megszavazta a javaslatokat.

A Telex megkérdezte a Fidesz-frakció sajtóosztályát, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint már tíz napja karanténban van. A következő választ kapták:

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Csakhogy Becsó Facebook-posztjában több helyen is utalt arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén, ami ellentmond a Fidesz-frakció állításának.

Április 24-én egyébként a több kormánypárti politikushoz hasonlóan Becsó is kiült egy teraszra, hogy megünnepelje a terasznyitást. Ha pedig valóban a szerdai a karanténja utolsó napja, az azt jelenti, hogy a teraszozást követően két nappal lehetett pozitív a tesztje.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán