Két hidegfront érkezik a héten

2021-05-05 09:21 | #időjárás #Dunántúl

Bár napközben akár 25 fok is lehet, délután a front által érintett területeken hirtelen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Szerdán országszerte számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására nyugaton, északnyugaton kialakulhat eső, zápor, helyenként akár zivatar. Kora estétől máshol is előfordulhatnak záporok. Élénk, erős lesz a délnyugati szél, mely a front érkeztével délutántól északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira fordul, és erős, viharos széllökések kísérhetik átvonulását. A maximumok 19 és 25 fok között alakulnak, de délután a front által érintett területeken hirtelen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön kezdetben sokfelé napos időre van kilátás, majd napközben felhők érkeznek, de csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. A többfelé szeles időben 12-19 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken újabb hidegfront érkezik, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol esetleg zivatarra. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, délután 12-24 fok valószínű, délkeleten és délen mérhetjük a magasabb értékeket. (Időkép)

Fotó: Pixabay