Újranyitás: még több élmény vált elérhetővé Kaposváron

2021-05-08 11:43 | #Kaposvár #újranyitás #Kultúra

Kinyitott a desedai Fekete István Látogató Központ és a Rippl-Rónai Villa, mától újra látogatható a Virágfürdőben az élményfürdő részleg, és újra nyitva van a Kultik Mozi. A védettségi igazolványokat mindenhol kérni fogják.

A Rippl Rónai Megyei Hatáskörű Városi Múzeum már néhány napja kinyitott a kapuit, akkor még a Rippl Rónai Emlékház kivárt. Azóta a Róma-hegyen található villa is újra várja a látogatókat - a járványügyi előírások betartása mellett. 

Fotó: wikipédia

A kormányrendelet értelmében múzeumokat kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A múzeum dolgozói a látogatók jelenlétében minden esetben maszkot viselnek és betartják a távolságtartás szabályait. A védetteknek és a velük tartózkodó kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a múzeumlátogatás során.

A Fekete István Látogatóközpont is újra elérhető a Desedán. A védettségi igazolványra, és a maszkokra itt is szükség lesz.

Fotó: KPSVR

A Virágfürdő élményfürdő részét ma, május 8-án nyitották ki újra a látogatók előtt. A belépéshez 18 év felettieknek személyi igazolvány, és védettségi igazolvány (plasztik kártya) szükséges. 18 év alattiaknak a kiskorúság igazolása érdekében személyi igazolvány, vagy diák igazolvány kell, a 14 év alattiak felnőtt kísérővel érkezhetnek.

Fotó: Pinterest

A kaposvári Kultik Mozi május 6-tól fogadja a közönséget. A védettségi igazolványokat a beléptetésnél fogják ellenőrizni, akárcsak a mozijegyeket. A 18 éven aluliak 18 év feletti védettségi igazolvánnyal rendelkező kíséretében mozizhatnak.

Fotó: Facebook

KPSVR