Tour de Hongrie: kétségbeesett aszfaltozás zajlik Kaposváron

2021-05-12 14:55 | #Tour de Hongrie kerékpáros körverseny #Kaposvár #aszfaltozás #Dér Tamás

Aszfaltozók kerékpárosok versennyé bővült a Tour de Hongrie idei első, Siófoktól Kaposvárig tartó, 173 kilométeres szakasza. 

Frissítés 17:45 - A 444.hu felhívta az eset kapcsán a főszervezőt, aki megerősítette állításunkat. Mint írják: “Ezen a ponton hívtam fel Eisenkrammer Károlyt, a Tour főszervezőjét, aki arról tudott ugyan, hogy gondok voltak az aszfalttal, de akit korábban arról tájékoztattak, hogy a probléma keddre rendeződött. A hívásom után Eisenkrammer odatelefonált Kaposvárra, majd megkönnyebbülve jelentkezett vissza, hogy a hír igaz volt ugyan, de az aszfalt elkészült a befutó helyszínén is. Ez azért is nagy öröm, mert a szervezőknek nem volt B útvonala. Az aszfalt állítólag már meg is kötött, így bele se fog senki ragadni.”
Kép: PSZP Facebook oldala

A mezőny délután háromnegyed kettőkor indult el a Balaton-parti városból, hogy Igal, Ráksi, Balatonboglár és Osztopán útvonalon háromnegyed hat körülre érkezzen a megyeszékhelyre. Kaposváron a Jutai útról a Vásártéri úton át a vasútállomás felé haladnak a versenyzők, aztán Hársfa és a Guba Sándor utca után a 61-es út következik, a befutóra pedig visszatérnek a Vásártéri útra a Városligetbe. Legalábbis, ha addig sikerül leaszfaltozni az elmúlt napokban útjavítás címén felmart utcákat, ugyanis információink szerint a munkát elnyerő cég váratlanul levonult, így szerda délben még kátyúkkal teli útszakasz várta a versenyzőket. A város kétségbeesetten kereste a megoldást, s kora délután gőzerővel próbálták betömködni a lyukakat – hogy nagy a baj, azt Dér Tamás alpolgármester személyes jelenléte is megerősítette. Remélhetőleg Kaposváron tényleg robog majd az úthenger, s ha csak célfotóval is, de megelőzi a kerékpárosokat…

Kép: PSZP Facebook oldala
Kép: PSZP Facebook oldala
Kép: PSZP Facebook oldala