Orbán Brüsszelből hazudozik, Gelencsér lelkesen megosztja

2021-05-25 23:24 | #klímavédelem #Zöld #Kaposvár #Gelencsér Attila #Orbán Viktor #Szijjártó Péter

Orbán Viktor bejelentkezett Brüsszelből és szemrebbenés nélkül hazudozott a kamerába a klímaromboló nagyvállalatok megadóztatásáról. Természetesen Gelencsér Attila egyből meg is osztotta, de saját gondolatot már nem sikerült hozzátenni.

A miniszterelnök az európai uniós állam- és kormányfők hétfő-keddi tanácskozásán vett részt Brüsszelben. A tanácskozás előtt egy videóban jelentkezett be, melyben többek között azt találta mondani: Magyarország azon országcsoporthoz tartozik, mely a klímavédelem költségeit a klímaromboló vállalatokkal fizettetné meg és nem a családokkal. 

Az hagyján, hogy ez a kérdés fel sem vetődött ebben a formában, tehát senki nem javasolt olyat, hogy fizessenek a családok havi 20 ezer forintot a klímavédelem okán, de az egy hatalmas hazugság, hogy Orbán Viktor és kormánya a nagyvállalatokat adóztatná meg a klímavédelem kapcsán.

Ennek pont az ellenkezője igaz! Szijjártó Péter 2018 szeptember 21-én Münchenben azt mondta: Magyarország soha nem fog olyan javaslatokat támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét.

A külügyminiszter a bajor fővárosban folytatott tárgyalásairól a közmédiának elmondta, biztosította az Audi és BMW vezetőit arról, hogy a magyar kormány Brüsszelben mindig a magyar érdekeknek megfelelő álláspontot képvisel, 

a magyar érdek és a bajor érdek pedig maximálisan egybeesik abban, hogy el kell utasítani a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós célok megváltoztatására irányuló brüsszeli törekvéseket. (444.hu)

Orbán Viktornak esze ágában sincs megadóztatni a klímaromboló nagyvállalatokat, pont, hogy a családokat adóztatja meg a világ egyik legmagasabb, 27 százalékos áfájával. Az áfa a fogyasztás (vásárlás) adójaként fogható fel, és minél nagyobb egy család, annál jobban sújtja ez az adóteher, hiszen annál többet kell vásárolni a családtagoknak. 

Orbán Viktor és kormánya nem a nagyvállalatok klímaromboló tevékenysége ellen, hanem a magyar családok nagyobb adóztatásáért harcol a világ egyik legmagasabb áfájának bevezetésével.

Havi 20 ezer forintos többletköltséget is jelenthetne a magyar családok számára, ha a klímavédelem költségeit az emberekre és nem a klímaromboló vállalatokra terhelnék.

Közzétette: Gelencsér Attila – 2021. május 25., kedd