Súlyos károkat is okoz a kocsik melletti fűnyírás

2021-06-03 08:38 | #Kaposvár #blog #fűnyírás

Most lett tele a hímtagom. Igyekszem moderálni magam, de amúgy tényleg. Most lettem torkig a nemtörődömséggel. Mi a büdös ürülékért nem lehet egy szájbaszekszuált munkát odafigyeléssel, tisztességgel, mások agyának, idegrendszerének felesleges felkurblizása nélkül elvégezni?

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Kép: depositphoto.com

Amúgy a rendszeres fűnyírásról beszélek. Az elmúlt években már jó néhányszor tettem szóvá a melósok vezetőjének, hogy nem kellene a munka velejárójának lennie, hogy nyíráskor televerik a kocsikat fűvel-porral-kosszal. Mert nem igaz, hogy nincs egy rohadt ponyva, amit kifeszítve megvédhetnék más tulajdonát! És az a jobbik eset, ha csak fűnyesedéket, némi földet és egyéb szemetet vernek a gépkocsira, no de mi van a sérülést okozó darabos cuccal? Mi van, ha sérül a fényezés, festés? Na mi? Akkor nagy lószerszámot a tulajnak, gondolom én.

Mellesleg szúrom közbe, amíg a kocsi tiszta dzsuva, addig a sérülést képtelenség kiszúrni. Mire észreveszem, hogy a nemtörődöm melósok megint összebaszarintották a kocsi oldalát és elmegyek lemosni, addigra fűnyíróék eltűnnek, mint szürke szamár a ködben.

Legutóbb is szóvá tettem, persze szokás szerint mentegetőztek, és ígérték, legközelebb lesz ponyva, szólnak a főnöknek, ismerős a probléma, mások is szóltak már. Amúgy pedig tavaly nem ők voltak. Nyilván. Ígérni bárki bármit tud. Ennek nagy hagyománya van Kaposváron, volt kitől eltanulni. Én meg persze elhiszem, mert, ugye, tollas a hátam…

Hát nem! Kurvára elegem van! Egyelőre fontolgatom, hogy holnap tegyek hivatalosan is panaszt, vagy megvárjam a következő nyírást? Hátha tényleg lesz ponyva? Gondolom, nem csak engem bosszant ez. És közben elképzelem azt a szerencsétlen, kárvallott tulajdonost, akinek ma telibe nyomta kővel a fűnyíró traktor a kocsiját. A nyomok még összefüvezve is jól láthatóak.

Tudom, tudom: ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. És akkor tartsd oda a kocsid másik „orcáját” is?

Ha úgy döntök, hogy adok még egy esélyt, és az nem jön be, akkor a hivatalos panasz mellé viszem a telibe cseszett kocsimról készült képeket is, meg a mosatás számláját. Jobb esetben csak azt.

Addig viszont üzenem a főnök úrnak, végezzenek tisztességes munkát! Tudom, hogy létezik a ponyva, mert láttam, máshol, mások használják. Ha pedig nekik is van, akkor ellenőrizze, ellenőriztesse már a „teszek az egészre nagy ívben” melósait.

Mert nem lepődnék meg, ha ott lett volna a kisteher platóján a ponyva…