Ellenzéki kötelék – nem a repülés a legnehezebb

2021-06-07 10:29 | #ellenzéki összefogás #Előválasztás #blog #Kaposvár

Értelmezzük már az összefogást. Egy kötelék addig kötelék, amíg egy irányba húznak a gépek. Ha egy is kiválik, akkor a kötelék megbomlott, ha több is, akkor meg szétesett. Hogy honnét bennem ez a nagy bölcsesség? Biztosan ez már velejárója a nanorobotnak. Már gőzerővel befolyásol és irányít. 

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Jut eszembe: szerdán – június 2., történelmi dátum – megkaptam a második oltást is, ebből következőleg a robotom mára már bizonyosan összeszerelte magát. Innen eredhet a megvilágosodásom. Na jó, elég a hülyeségből! Mit is akartam mondani? Ja! Ezt: „Lehet olyat hallani, hogy mely párt állítaná vissza a …, és kártérítésként ... visszaadná? Fontos szempont lehet számomra választáskor.”

Szándékosan töröltem bele, mert nem az a lényeg, mit állítana vissza és miért is adna kártérítést, mit is adna vissza? Szerintem nem az a lényeg a mostani felállásban. Hanem az ígéretvárás. Arról szól a mondat, oda szavazok, ahonnét nekem ígérnek ööö… Valamit. Mondhatnám, nekem nyolc – vigyázat, nem elmúltnyóc –, mert, ugye, az ígéretes az egy ellenzéki párt. Na ja!

De azért ez nem ennyire egyszerű! Csak emlékeztetnék, az induláskor egy hatos kötelék vállalta, hogy együtt repülnek a nagy, közös cél felé. Egyik-másik már mondott is pár dolgot, amit cipel a fedélzeten, és esetleg el is vinné a célig. Ennyit tudunk. Van hat gép felsorakozva a kifutón, de még várják a személyzetet, nem jelölték ki a vezérgépet sem, s a rakományt sem osztották még el. Egy lesz a cél, egy lesz az útvonal is, ha elindulnak, és ha el is akarnak a célig jutni, akkor úgy kell a rakományt elosztani, hogy oda is érjenek, rá is tudjanak repülni a célra, és biztonságosan tudjanak landolni. Ez a rakomány pedig a közös, a mindenki által elfogadott program. Ezt a rakományt pedig úgy kell összerakni, majd felpakolni a gépekre, hogy minden gép el is bírja a célig, odaérve ki is rakhassa, és fel is lehessen majd még használni. Nincs mellébeszélés, nincs ígérgetés, hogy aztán majd útközben kidobjuk, vagy ha odaért, rajta felejti a gépen, vagy ha ki is rakja, nem használja fel, hagyja elveszni, esetleg a kirakodás után szépen nekiállnak egymás csomagjait felrugdosni.

Jobb, ha mindenki tudja, a repülésben a felszállás viszonylag egyszerű, maga a repülés sem egy nagy feladat, a gondok leginkább a leszállással lehetnek. Könnyű odaverni a gépet.

Nem ragozom agyon, személy szerint nagy ívben teszek rá, most ki, s mit ígérget, engem az érdekel, amit majd minden résztvevő megígér és elfogad. Egy kötelék, egy út, egy cél, és a kötelék utasait a leszállás után is együtt kell tartani. Orbán háborús retorikájával élve, nem csak elfoglalni kell képesnek lenni a területet, de rendelkezni kell a megtartás képességével is.