Egykori kaposvári KDNP-s támadja Ferenc pápát

2021-06-08 14:30 | #Bencsik András #Bayer Zsolt #Kaposvár #Orbán Viktor #Áder János #Ferenc Pápa #keresztényellenes

Kevesen emlékeznek rá, de 1998-ban a Fidesz jelenlegi fő propagandistája, még KDNP-s színekben indult Kaposváron az országgyűlési választáson. Az akkori kereszténydemokrata ma Ferenc pápát vádolja keresztényellenes viselkedéssel.

Az illusztris személy nem más, mint Bencsik András, a fideszes kötődésű Demokrata főszerkesztője. Bencsik még 1998-ban a KDNP jelöltjeként indult Kaposváron Lampert Mónika (Mszp), Mátrai Márta (Fidesz-MDF) Kurdi Péter (SZDSZ), Szabados Péter (MDNP-Néppárt, ő 1990-94 között volt Kaposvár polgármestere is) Börczi Miklós Mihály (Fkgp) és Torma Róbert (MIÉP) társaságában.

Bencsik 2,13 százalékot ért el a választáson, így nem alkotott maradandót Kaposváron, hacsak a Somogyi Néplap-béli tevékenységét nem tekintjük annak, amit a létező szocializmus szolgálatában végzett a megyeszékhelyen.

Annál maradandóbb mostani kijelentése, melyet Orbán Viktor védelmében tett Ferenc pápáról. Bencsik, keresztényi buzgalmában, odáig ragadtatta magát, hogy Ferenc pápa viselkedését keresztényellenesnek nevezte, mert a Szentatya nem akar találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal, mikor Magyarországra látogat.

A kaposváriak talán nem jártak rosszul, hogy Bencsik András a rövid, ám de annál sikertelenebb KDNP-s politikai karrierjét feladva Budapestre távozott, ahol megtalálta szellemi alkotóközegét Bayer Zsolt és Stefka István társaságában.