Gelencsér is kivonul, ha Jakab felszólal

2021-06-08 16:02 | #Gelencsér Attila #Jakab Péter #Kövér László #Országgyűlés #Kaposvár

Bár Gelencsér Attila azért kapja a milliós fizetését, hogy dolgozzon a parlamentben, Jakab Péter felszólalásánál ő is kivonul. Jakab munkakerülőknek nevezte a fideszes képviselőket.

Persze a kivonulást nem Gelencsér döntötte el, hiszen a fideszes képviselők szinte semmiben nem döntenek önmaguktól, hanem központi utasításra cselekszik majd így. Ugyanis Kocsis Máté hétfőn írta ki Facebook-oldalára, hogy nem kívánnak a Fidesz-frakcióval jelen lenni az országgyűlés termében, mikor Jakab Péter beszédet mond.

Mindez azután történt, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt bejelentette: “ma napirend előtt fogok felszólalni a parlamentben. Nem tudom, hogy be fog-e jönni Kövér, de ha igen, olyat fogok neki mondani, amit még soha!”

Ezt a titokzatos ígéretet oly módon váltotta be a Jobbik frakcióvezetője, hogy hétfőn a napirend előtti felszólalásában megdícsérte Kövér László bajuszát és nyakkendőjét. Természetesen erősen ironikus hangnemben.

Úgy tűnik, Kövér Lászlónak nem volt ellenére ez a viselkedés, ugyanis ezúttal nem vonta meg a szót Jakabtól.

Jakab Péter beszédében elmondta, hogy az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy alkotmányellenesen szavazták meg a köznyelvben rabszolgatörvényként emlegetett túlóratörvényt. Jakab Péter szerint évekig törvénytelen eszközökkel kényszerítették túlórára a magyar munkás ebereket. „Most mi a terv? Átírják az Alaptörvényt, vagy hajlandóak tudomásul venni, hogy jár a túlóra pénz, a pihenőidő?” – tette fel a kérdést a frakcióvezető.

Jakab Péter ma délelőtt így reagált a kormánypárti távollétre: “Magyarán nem jönnek be a munkahelyükre, ha én beszélek.”

Posztjában munkakerülőknek nevezte a Fidesz-KDNP frakciót és felhívta a kormánypárti képviselőtársai figyelmét: azért (is) kapják a fizetésüket, hogy végighallgasák Őt.