Mégis találkozhat Ferenc pápa és Orbán Viktor

2021-06-09 12:23 | #Ferenc Pápa #Orbán Viktor #Bencsik András #keresztényellenes

Ferenc pápa Magyarországra érkezik, az eucharisztikus kongresszus zárómiséjét ugyanis ő celebrálja a Hősök terén szeptember 12-én. 

Az elmúlt időszakban híre ment annak, hogy a jelenlegi pápa elzárkózik attól, hogy találkozzon hazánk politikai vezetőivel. 
 

Emiatt Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője keresztényellenesnek titulálta Ferenc pápát, mely megszólalást Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem hagyott szó nélkül.

Beer Miklós nyugalmazott püspök azonban a Klubrádió.hu-nak adott interjún úgy nyilatkozott, hogy  “Nem érdemes a politikát beleszőni ebbe a történetbe, mivel eredetileg sem volt arról szó, hogy a pápa protokolláris látogatást tesz Magyarországon." 

Megjegyezte továbbá azt is, hogy a pápák nem szoktak elmenni az eucharisztikus kongresszusokra. Utoljára Magyarországon ilyen kongresszus 1938-ban volt, és akkor sem jött el az akkori egyházfő. (Azonban a Vatikán így is képviseltette magát.)

Beer Miklós ettől függetlenül úgy véli, hogy Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal, ha a miniszterelnök és a köztársasági elnök ott lesz a Hősök terén, akkor üdvözlik egymást és kezet fognak.