Orbán: Nálunk kultúra idegen a térdelés a futballpályákon

2021-06-11 09:48 | #Orbán Viktor #Sport

A magyar kultúrától idegennek tartja Orbán Viktor azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelnek egyes országok sportolói – számolt be a miniszterelnöknek a csütörtöki Kormányinfón adott válaszáról az MTI.

A magyar szurkolók már kedden bemutatták, mire számíthat az a vendég, aki a rasszizmus ellen tüntetve térdel le a meccsek előtt. De nagyon valószínű, hogy az egész tornát át fogja járni az ehhez kapcsolódó identitásharc. - írja a HVG.hu

A kormányfő ebben a kérdésben úgy fogalmazott: “Ezzel a térdelősdivel legkevésbé szimpatizálok” 
A térdeléses gesztussal egyébként kifejtette véleményét, mely szerint: 

“A magyar ember a Jóisten, a hazája előtt térdel le, és ha megkéri a szerelme kezét. Minden más esetben ez Magyarországon kultúraidegen” mely kijelentését a mémgyárak azonnal szét is szedtek. Mutatjuk is a kedvencünket:

 

A mai Kossuthrádióban adott nyilatkozatában is megemlítette ezt az incidenst. Elmondása szerint  “A sport nem erről szól. Oda nem tartozó dolgokat nem szabadna felengedni a pályára. Ez az egész térdelősdi egy elhibázott ötlet, miközben a magja, bár morális alapja a rabszolgatartás és a gyarmattartás okozta lelkiismeret-furdalásban van, ám jó, hogy ebből Magyarország nem vette ki a részét.”

 

indexkép: HVG