Gelencsér Attila ma képtelen lenne leérettségizni

2021-06-16 17:17 | #Gelencsér Attila #Felder Frigyes #magyar történelem #Holokauszt #Holokauszt tagadás #érettségi #Kaposvár

Gelencsér Attila, a Fidesz-KDNP Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője, azt találta mondani: csak a baloldal veri a saját népét, a jobboldal ilyet az elmúlt 100 évben bizonyosan nem tett. Ilyen elégtelen történelemtudással kérdéses, hogy végezhette el egyáltalán az általános iskolát Gelencsér?

Gelencsér Attila

Úgy tűnik, Gelencsér Attila magyar történelemtudása nem éri el az általános iskola befejezéséhez szükséges szintet sem. Június 11-én közzétett egy videót, melyben azt állította: csak a balodal veri a saját népét", hiszen ez történt tizennyolcban, ötvenhatban, és 2006-ban is. Azt állítja továbbá, hogy ilyen eseményről a jobboldallal kapcsolatban az utóbbi száz évben bizonyosan nem tudunk.

Felder Frigyes

Első körben Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő tette helyre Gelencsért, aki a Kapocs Közösség Facebook csoportban tett fel a 8. osztályos történelemmel kapcsolatos kérdéseket: 

  • Ön szerint a Horthy-korszak kormányai (Imrédy-Teleki-Bárdossy-Kállay-Stójay) nem jobboldali kormányok voltak?
  • Vagy maga Horthy Miklós nem volt jobboldali?
  • A 3 zsidótörvényt nem ebben az időszakban hozták?
  • Nem ebben az időszakban történtek a zsidók, és más kiírtandó csoportok Dunába lövése?
  • Nem ebben az időszakban történt a gettók kialakítása, majd a zsidók haláltáborokba deportálás?
  • Nem ebben az időszakban történt a nyilas terror, és a kiírtandó magyar emberek kínzása?

Felder a bejegyzése végén arra kéri Gelencsért, hogy tisztázza ezt a megnyilvánulását, „mert nehezen értelmezhető az másként, mint a nyilas terror, a deportálás és más, az akkori jobboldal által elkövetett rémtettek tagadása.”

Ha Gelencsér tagadja a jobboldali kormányok alatt az 1940-es években elkövetett rémtetteket, implicite a holokausztot is tagadja.

Felder után a kommentelők oktatták ki Gelencsért az általános iskolai történelemből:

Először is, mi volt 1918-ban, amikor a baloldal verte a saját népét? – tették fel a kérdést. Ilyen eseményt ugyanis nem tudunk a hivatalos magyar történelemből. 

Aztán szóba került 1930. szeptember 1. A Horthy-korszak legnagyobb munkástüntetése (nem kommunista tüntetés volt, akkor a kommunisták illegalitásban voltak). 150 ezer ember az utcákon csak Budapesten, több ezer rendőr, csendőr és katona velük szemben. Kardlapozás, tömegbe lövetés, egy halott, cirka 100 súlyos sérült, 150 letartóztatás, több száz könnyebb sérült.

De említették még az 1935-ös csendőrsortüzet Endrődön (ma Gyomaendrőd) a választások idején kisgazda parasztok ellen, nyolc halottal. Gömbös Gyula (nem éppen baloldali miniszterelnök) választási csalással próbálta meggyengíteni a kisgazdákat, ezen dühödtek fel a választókerületben a parasztok, akikre lövetett.

Végül 1942. március 15. háborúellenes tüntetés a budapesti Petőfi-szobornál a Magyar Történelmi Emlékbizottság szervezésében, melyet szintén szétvert a karhatalom.

Gelencsér Attila nem lenne képes leérettségizni, ha a XX. századi magyar történelemből kellene vizsgát tennie. A Fidesz országgyűlési képviselője nincs tisztában a közelmúlt magyar történelmével, ami egészen elképesztő. Ráadásul videót is készít erről.